play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 145
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zhou Guanyu, Cadillac’ın Formula 1 Hazırlıklarını Değerlendirdi
07-01-2026, 01:57
sadmin
Patron
KONU:
206,594
MESAJ:
564,412
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Motor Sporları
Dakar 2026, 4. Etap: To...
MotoGP
Aerodinamiği sınırına k...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Aston Martin'in şampiyo...
Formula 1 Haberleri
Piastri: "Webber'in men...
WEC/LeMans/IMSA
Toyota, kapsamlı yenile...

Yorum: #1
Zhou Guanyu, Cadillac’ın Formula 1 Hazırlıklarını Değerlendirdi

[Resim: 62427.766b011f.f1tr.com]

Zhou Guanyu’dan Cadillac’ın F1 Hazırlıklarına İlk Değerlendirme

Cadillac’ın 2026 sezonunda Formula 1’e katılmasına haftalar kala, takımın yeni yedek pilotu Zhou Guanyu, ekibin hazırlık sürecine dair ilk izlenimlerini paylaştı.

2024 sezonu sonunda Sauber’den ayrılan Zhou, 2025 yılı için Ferrari’de yedek pilotluk görevini üstlenmiş ve 2022’deki ilk yarışından bu yana ilk kez grid dışında kalmıştı. 2026 sezonunun başında Ferrari’den ayrılacak olan Çinli pilot, Cadillac’ın ilk Formula 1 sezonunda, Sauber’deki rolüne benzer şekilde takıma katıldı.

İkinci kez bir sezonu kenarda geçirmeye hazırlanan Zhou, General Motors’un Formula 1’e ilk adımında karşı karşıya olduğu zorlukların farkında olduğunu belirtti.

Zhou, Cadillac’ta edindiği ilk izlenimleri şu sözlerle aktardı:
“Öncelikle, bu yeni proje için gerçekten çok heyecanlıyım. Bu yeni takımda, örneğin Graeme [Lowdon], Valtteri ve takımda çalışan birçok mühendisi tanıyorum. Bu yıl boyunca takımın yapılanmasını yakından gözlemledim ve geleceğin parlak olduğunu hissettim. Sadece gridde yer almak için değil, rekabet edebilmek için bir takım kuruyorlar. Uzun vadede hedefleri var; Cadillac’ı önce orta grupta iddialı bir takım haline getirmek ve sonrasında daha ileriye taşımak istiyorlar. Beni en çok cezbeden de bu oldu.”

“Diğer taraftan, takım da geçen yıl neler yapabildiğimi ve üstlendiğim rolü gördü. Bunun iki taraf için de faydalı olacağına inanıyorum. Takımın tek yedek pilotu olmak, tekrar direksiyon başına geçmek için en iyi fırsat. Aynı zamanda, getirebileceğim bilgi ve iki çok tecrübeli pilotla birlikte çalışmak, takımı ileriye taşıyacaktır. Bu yıl büyük bir kural değişikliği var. Yıllar içinde edindiğimiz bilgi ve tecrübe, daha az tecrübeli bir pilota kıyasla önemli bir avantaj sağlayabilir.”


Zhou Guanyu, Cadillac’ın İlk Hedeflerini Açıkladı

Formula 1, ‘pirana kulübü’ olarak anılırken, son yıllarda yeni takımlar için oldukça zorlu bir ortam sunuyor. Haas’ın 2016’daki çıkışı dışında, 2010’dan bu yana F1’e katılan yeni takımların tamamı, aralarında Takım Patronu Graeme Lowdon’ın eski ekibi Manor’un da bulunduğu, spordan çekilmek zorunda kaldı.

Cadillac’ın Formula 1’de kendine sağlam bir yer edinmeyi hedeflediğini vurgulayan Zhou, şunları söyledi:
“Yeni bir takımınız olduğunda, ilk yarışta zirvede olacağınızı ya da kolayca ilk 10 için mücadele edeceğinizi söyleyemezsiniz. Bu, üzerine inşa edilen bir süreç. Birçok orta grup takımı sıfırdan başladı ve zamanla gelişti. Burada önemli olan, doğru insanları bir araya getirip takımı doğru şekilde konumlandırmak, acele etmemek. Bu konuda Graeme’in harika bir iş çıkardığını düşünüyorum.”

“Ne olacağını kimse bilemez; sezon başındaki kural değişiklikleriyle her şey çok farklı ve hiçbir takım için net bir beklenti yok. Ancak son haftalar ve aylarda takımın gösterdiği gelişim, doğru yolda ilerlediklerini ve takımı çok daha güçlü bir noktaya taşıyacaklarını gösteriyor.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
Dün, 1:57

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Audi’nin Formula 1’deki İlk Gerçek Başarısının Perde Arkası sadmin 0 102 Dün, 14:14
Son Mesaj: sadmin
  Zhou Guanyu, 2026’da Cadillac ile Yeni Mücadelesine Hazır sadmin 0 107 Dün, 14:12
Son Mesaj: sadmin
  Piastri, Formula 1’in “gayriresmi UNO dünya şampiyonluğunu” anlattı sadmin 0 127 Dün, 8:25
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1