Mark Webber, Monako Grand Prix'ini yönetmeliğe uygun olmayan bir araçla kazandığı söylentilerinin kendisini sinirlendirdiğini ifade etti.
Webber: Kural tartışmasından bıktım
Webber iki hafta önce Monako'da pole'den başlamış ve yarışı kazanmış, ancak FIA incelemesinin ardından RB8'in tabanındaki deliklerin yönetmeliğe uygun olmadığına karar verilmişti.
FIA, rakip takımların protestosuna ihtiyaç duymadan verdiği kararla Red Bull'un Kanada'ya farklı bir taban tasarımı getirmesini istemişti.
Webber taban değişikliğinin performansta sorun yaşatmayacağını, ancak kendisinin illegal bir araçla kazandığı yönündeki söylentilere kızgın olduğunu söyledi.
"Tabanın değişip değişmediğini bilmiyorum. Bir pilot olarak yapılacak değişikliğin performansa yansımayacağını düşünüyorum."
"Bize inanmayacağınıza eminim fakat Valencia için, kuralları düşünmeden zaten delisiz bir taban tasarımı üzerinde çalışıyorduk."
"İllegal bir arabayla yarış kazandığım iddialarına sürüşümle iyi bir cevp verdiğim için mutluyum. Fakat bu söylentiler dürüst olmak gerekirse beni çok sinirlendiriyor."
Webber sözlerinin sonunda, kimin kazanacağının bu yarışta da tahmin edilmesi güç olduğunu ve bunun piste, ısı değerlerine ve pilotlara göre çok fazla değişkenlik gösterdiğini ifade etti.