Montoya, McLaren’daki ilk sezonunda kısa bir süreliğine Newey ile birlikte çalışmıştı. Bu dönem, Kolombiyalı pilotun McLaren’daki ilk, Newey’nin ise Red Bull’a geçmeden önceki son sezonuydu.
Montoya, 67 yaşındaki Newey ile geçirdiği bir yılın ardından, AMR26 başarılı olsa dahi Newey’nin asla tam anlamıyla memnun olmayacağını belirtiyor: “Adrian Newey bir pesimist! Onu değerlendirmek gerçekten zor. Ben Adrian ile çalıştım. Adrian her şeyin yolunda olduğunu söyler, ama asla mutlu değildir. Birkaç yıl önce Red Bull ile tüm yarışları kazandığında bile, aracın o kadar iyi olmadığını düşünüyordu. O sezon yarışların yüzde 90’ını kazandı. Adrian’ı okumak çok zordur çünkü asla tatmin olmaz ve bence bu, onu bu kadar iyi yapan temel nedenlerden biri.”
Montoya, Honda ile yapılan özel anlaşmanın Aston Martin’i bu açıdan dezavantajlı duruma düşürdüğünü, ancak güç ünitesinin tam kapasiteyle kullanılabilmesi halinde takımın başarılı olacağına inanıyor: “Burada asıl soru, Honda’nın tek araçlık bir ekip olması ve güvenilirlik meselesi. Honda’nın bir, Audi’nin bir aracı var. Üç günde Audi 600 kilometre yaptı, Mercedes 5.000 km, Ferrari ise 4.800 km tamamladı. Aston Martin’in motoru kısmasına gerek kalmazsa, herhangi bir sorun yaşamazlar. Benim için iki büyük soru işareti var; bunlar güçten ziyade güvenilirlikle ilgili.”
Aston Martin, bu hafta çarşamba günü başlayacak olan Bahrain testlerinin ikinci haftasında daha fazla ilerleme kaydetmeyi hedefliyor.