Formula 1’de 2026 sezonu öncesi hazırlıklar, Bahreyn’de 18-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek üç günlük son testle tamamlanacak.
İlk Bahreyn testinin 11-13 Şubat’ta düzenlenmesinin ardından, 11 Formula 1 takımı 8 Mart’taki Melbourne sezon açılışı öncesindeki son toplu test için yeniden Bahreyn Uluslararası Pisti’nde bir araya gelecek.
Test Programı Ne Zaman?
İkinci Bahreyn testi, 18 Şubat Çarşamba günü yerel saatle 10.00’da (TSİ 10.00) başlayacak ve 19.00’da sona erecek. Dört saatin ardından bir saatlik öğle arası verilecek. Aynı program, perşembe ve cuma günleri de tekrarlanacak.
Bahreyn Testi 2 Programı
Day 1 (Çarşamba, 18 Şubat): 10.00-19.00
Day 2 (Perşembe, 19 Şubat): 10.00-19.00
Day 3 (Cuma, 20 Şubat): 10.00-19.00
*Tüm saatler Bahreyn yerel saatine (GMT+3) göredir.
Testi Nasıl İzleyebilirim?
2026 sezonu öncesi ilk test, Barselona’da kapalı kapılar ardında gerçekleştirilmişti. İlk Bahreyn testinde ise her gün yalnızca son bir saatlik bölüm canlı yayınlanmıştı.
Bu kez, Bahreyn’deki son testin tamamı F1TV ve Sky Sports F1 gibi yayıncılar aracılığıyla canlı olarak izlenebilecek. Ayrıca, testin ikinci ve üçüncü günleri için tribün bileti satın alarak Bahreyn’deki aksiyonu yerinde takip etmek mümkün olacak. Ancak, testin ilk günü olan çarşamba günü seyirci alınmayacak.
Test boyunca üç gün boyunca F1’in resmi internet sitesinden canlı zaman ekranı üzerinden anlık gelişmeler takip edilebilecek.
Ayrıca The Race, web sitesi, podcast, sosyal medya ve YouTube kanalı üzerinden üç gün boyunca kapsamlı test takibi sunacak. Testten özel içeriklere ve perde arkası gelişmelere erişmek isteyenler, The Race Members’ Club üyeliğiyle özel podcast ve videolara ulaşabilecek. Yedi günlük deneme süresi de mevcut.
Hangi Lastikler Kullanılacak?
İlk Bahreyn testinde yalnızca Pirelli’nin 2026 sezonu için geliştirdiği en sert üç kuru zemin lastik hamuru kullanılabiliyordu. Ancak bu kez takımlar, beş farklı kuru zemin lastik hamurundan dilediklerini seçebilecek.
Takımların lastik tercihleri de dikkat çekiyor. Aston Martin, en sert C1 ve C2 hamurlarını tercih etmezken, Mercedes ise en yumuşak C4 ve C5 lastiklere yönelmedi.
trf1.net