Alex Marquez, MotoGP'de sezonu ikincilikle bitirmenin, Moto2 ve Moto3'te kazandığı şampiyonluklar kadar özel olduğunu söyledi.
Alex Marquez, geçtiğimiz hafta sonu Malezya Grand Prix'sinde aldığı sonuçla sürücüler klasmanında ikinciliği garantiledi.
Bu başarı, 2025 sezonuna kadar hiç yarış galibiyeti alamamış ve genel klasmanda en fazla sekizinci olabilmiş olan İspanyol sürücü için önemli bir dönüm noktası oldu.
Moto3'te 2013'te, Moto2'de ise 2019'da şampiyonluk yaşayan Marquez, MotoGP'ye adım attıktan sonra çok daha zorlu bir süreçten geçti.
LCR Honda’daki iki sıkıntılı yılın ardından MotoGP'den tamamen kopma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sürücü, 2023'te Gresini'ye geçerek kariyerini yeniden inşa etti. 2024 sezonunda şampiyonluğu domine eden Desmosedici GP24'ü bu yıl kullanmaya başlayan Marquez, performansında bir adım daha ileri gitti.
29 yaşındaki İspanyol sürücü, "Bu yıl kaybedenlerin birincisiyim!" diyerek espri yapsa da, ikinci sıranın kendisi için hem geçmişte yaşadığı zorluklardan toparlanma anlamında hem de abisi Marc Marquez'in şampiyonluğu nedeniyle özel bir anlam taşıdığını ifade etti.
İkinciliğini Moto2 ve Moto3 şampiyonluklarıyla kıyaslaması istendiğinde Alex Marquez şu ifadeleri kullandı: “Benim için benzer. İkinci oldum ama bu benim için sıradan bir ikincilik değil."
"MotoGP'deki yolum hiç kolay olmadı. 2020'de Repsol Honda ile çaylak yılımda iki podyumla iyi bir başlangıç yaptım ama ardından LCR'a geçince iki yıl boyunca çok zorlandım. 2023'te neredeyse evde oturuyordum."
"Biraz şans ya da doğru zamanda gelen bir fırsatla Gresini’ye geçtim. Bu yüzden bu sonuç gerçekten özel."
"Evet, ikinciyim, yani kaybedenlerin birincisi oldum. Ama kazanan kardeşim, bu yüzden his farklı. Geldiğimiz noktadan bakınca bu sonuç çok anlamlı. Bu yüzden benim için çok değerli bir ikincilik."
tr.motorsport.com