play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 234
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 226
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 165
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 147
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 103
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 46
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 37
#31 Esteban Ocon
Sıra 10| Puanı 23
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 19
#14 Fernando Alonso
Sıra 14| Puanı 16
#55 Carlos Sainz
Sıra 15| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 12
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:460, Galibiyet:9
Ferrari | Sıra: 2
Puan:222, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:210, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:172, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:59, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 6
Puan:41, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 7
Puan:36, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:29, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:19, Galibiyet:0
Formula1 Belçika GP 27 Temmuz 2025

[Formula 1 Belçika GP 26 Temmuz 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Belçika GP 25 Temmuz 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 179
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolff: "Hamilton'ın diskalifiyesinde sağduyulu davranılmadı"
14-11-2021, 15:30
sadmin
Patron
KONU:
200,217
MESAJ:
557,508
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 27...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 25...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Aldığımız ces...

Yorum: #1
Wolff: "Hamilton'ın diskalifiyesinde sağduyulu davranılmadı"

[Resim: 41899.32f5977a.f1tr.com]

Mercedes'in Takım Patronu Toto Wolff, Brezilya GP sıralamalarının ardından Lewis Hamilton'ın DRS sisteminde yaşanan sorun nedeniyle diskalifiye edilmesinde sağduyulu davranılmadığını ve yaşadıklarının, gelecek için emsal teşkil edeceğini söyledi.

Cuma günkü sıralamalarda pole pozisyonunu kazanan Hamilton, teknik kontrollerde arka kanat parçaları arasındaki boşluğun 0.2 mm daha fazla çıkmasının ardından diskalifiye edilmişti.

Mercedes, kanat FIA denetiminde olduğu için detaylı bir inceleme yapamadı ancak sorunun bir hasardan ya da gevşeyen bir somundan kaynaklanmış olduğunu düşünüyor.

Wolff, geçmişte takımlara kırılan parçalarla alakalı kapalı park kuralları altında tamir işlemine izin verildiğini ancak bundan böyle benzer durumlarda kural ihlali olacağını söyledi.

Wolff'a göre FIA'nın teknik departmanı bu sorunun belirlenmesinin ardından konuyu doğrudan hakemlere ilettiğini ve bunun artık yeni bir protokolü beraberinde getireceğini düşünüyor.

Wolff, "Bu konuda hiçbir bireyi öne çıkarmak istemiyorum çünkü herkes, kendi işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ancak son 24 saat içerisinde bazı şeyler, çalışma şekline aykırıydı."

"Bu, diğerleri tarafından oluşturulan baskıdan kaynaklanmış olabilir. Artık çalışma şekli farklıysa, artık diğerlerine daha katı gözle bakmanız gerekebilir."

"Gelecek yarışlarda bir arabadan düşecek olan her bir yarış parçasına ve parça bandına yakından bakacağız ve sorular soracağız." dedi.

[Resim: 41950.0786690c.f1tr.com]

Wolff, geçmiş yarışlarda bu tür hasarlı parçalara karşı olan yaklaşımın bundan sonra kabul edilemeyeceği konusunda uyardı.

Wolff, "Bu konuyla alakalı bir centilmenlik anlaşması vardı. Ancak F1'de artık centilmenler yok, bu yüzden centilmenlik anlaşması diye bir şey de yok."

"Araçlar üzerinde bir şeyleri tamir etmek için 1 mm'lik dahi hoşgörü olamaz. Bir araç bozulduysa, bozulmuştur. Ona dokunamazsınız. Bu sene böyle olacak." dedi.

Wolff, arka kanatlarıyla alakalı yaşadıklarının, özellikle bir önceki yarış Meksika'da Red Bull'un kanadında tamir yapmasına izin verilmesi nedeniyle sinir bozucu olduğunu belirtti.

Wolff, "Biliyorsunuz, geçen hafta sonu bunu Red Bull'da gördük. Bargeboard gibi birçok parçada sorun yaşandığında, onları araca yeniden ekleyebiliyoruz çünkü FIA CAD çizimlerimize sahip, bu yüzden kanatlarımızın tasarımını biliyor."

"Hamilton'ın kanadını onlara bırakmak istedik çünkü bu sayede onu 1000 parçaya ayırabilirler. Ancak kanat sıralama seansında hasar gördüğü için ona bakmamıza izin verilmedi. Bu argümanların hiçbirisi kabul edilmedi."

"Geçmişte bu tür durumlarda bazen sağduyu oluyordu ancak dün ya da bugün sağduyu yoktu. Ancak her şey yönetmelikteki bir noktaya kadardı. Bu açıdan saygı duymamız gerekiyor." dedi.


tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
14/11/2021, 15:30

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Leclerc: "Hamilton benden çok daha hızlıydı" sadmin 0 16 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Wolff: "Berbat bir İngiliz havası olmasını umuyorum" sadmin 0 14 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton: “McLaren ve Red Bull’u geçmek çok zor olacak" sadmin 0 12 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1