play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Las Vegas GP 23 Kasım 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 39
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verstappen, Horner’ın Görevden Alınması Sonrası Red Bull Performansıyla İlgili ‘Garip’ Soruya Sert Yanıt Verdi
20-11-2025, 17:49
sadmin
Patron
KONU:
204,567
MESAJ:
562,267
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 GÜNDEM | Audi-Versta...
MotoGP
Martin: "Aprilia motosi...
Formula 1 Haberleri
F1 pilotları, Las Vegas...
Formula 1 Haberleri
Marko, Hadjar’ı Michael...
Formula 1 Haberleri
Felipe Massa, 2008 F1 D...

Yorum: #1
Verstappen, Horner’ın Görevden Alınması Sonrası Red Bull Performansıyla İlgili ‘Garip’ Soruya Sert Yanıt Verdi

[Resim: 59659.cfe72590.f1tr.com]

Max Verstappen, Red Bull’un bu yılki Formula 1 sezonunun son bölümündeki performans artışının takım patronu Christian Horner’ın ayrılmasıyla ilişkilendirilip ilişkilendirilemeyeceği yönündeki “garip soru”ya sert yanıt verdi.

Milton Keynes merkezli ekip, yaz arasından sonra olağanüstü bir dönüş yaşadı; Verstappen üç zafer elde ederken, çıktığı yarışların tamamında podyuma yükseldi.

Verstappen’in sonuçlardaki bu yükseliş, onu şampiyonluk yarışında dışarıdan bir iddialı konumuna taşırken, McLaren pilotlarının gerisinde bulunan büyük puan farkını önemli ölçüde kapatmasını sağladı.

Takımın eleştirilen RB21 aracı üzerindeki performans artışı ise büyük ölçüde Horner’ın İngiltere Grand Prix’sinden sonra takımdan ayrılmasının ardından gerçekleşti.

Red Bull cephesinden, yeni takım patronu Laurent Mekies’in pit duvarına gelmesiyle Verstappen’in araç ayarları konusunda daha fazla söz hakkı aldığı bilgisi yayıldı.

Ancak bu hafta sonu düzenlenecek Las Vegas Grand Prix öncesinde, Horner takımda kalsaydı Red Bull’un bu yükselişi mümkün olur muydu sorusuna Verstappen sert tepki gösterdi.

“Bunu gerçekten çok garip bir soru olarak görüyorum,” diye yanıtladı Motorsport Week dahil medya mensuplarına.

“49 puanlık farkı böyle kapattıktan sonra neden böyle bir şey olsun ki? Bilmiyorum. Siz kendiniz yorumlayabilirsiniz.”

Stratejik farklılıklara mı bağlanabileceği sorulduğunda ise Verstappen ayrıntıya girmedi ve aracın son yarışlardaki pistlerdeki gelişimini övdü.

“Son birkaç yarışta çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum,” dedi. “Evet, başka ne söyleyebilirim ki? Elimizden gelen her şeyi deniyoruz. Araç bazı pistlerde çok iyiydi, bazı pistlerde ise o kadar iyi değildi. Hepsi bu.”

Max Verstappen, Christian Horner’ın Red Bull’dan ayrılmasının takımın pist üzerindeki gelişimiyle ilgisi olmadığını net şekilde reddetti

Verstappen, F1’deki üstünlüğünü kaybetmeyi umursamıyor

2021’deki ilk şampiyonluğundan bu yana Verstappen, takımının da desteğiyle son üç şampiyonluğu büyük bir üstünlükle kazandı.

Zandvoort’tan bu yana Lando Norris ve Oscar Piastri ile arasındaki büyük puan farkını kapatmasına rağmen, Verstappen unvanını bu iki pilotun birine bırakmaya hazırlanıyor.

Hollandalı pilot, dört yıl sonra ilk kez Dünya Şampiyonu unvanını kaybetme ihtimaline karşı rahat ve kabullenmiş bir tavır sergiledi; McLaren’in sezon boyunca önemli bir gelişme kaydettiğini kabul etti.

“Açıkçası, bu konuda genel olarak çok stresli değilim,” dedi.

“Her şeyi önceden bilseydim şu anda milyarder olurdum. Hayat böyle işliyor.”

“Önceden her şeyi bilmek ya da işleri daha iyi nasıl yapacağını bilmek hayatı çok kolaylaştırırdı. Ama insanlar her zaman öğrenir, hata yapar; biz robot değiliz.”

“Hayatın bir parçası bu. Bu yüzden çok da hayal kırıklığına uğramıyorum. Takımım sezon başından beri yüzde 100’ünü verdi. Başka ne yapabilirsin ki?”

“Gerçekten her şeyi denedik. Çok iyi yıllar geçirdik, bu yıl ise önceki yıllar kadar iyi değil. Ama böyle şeyler olur.”

“Formula 1 çok rekabetçi bir dünya ve özellikle bu yıl bir takım [McLaren] bizden daha iyi iş çıkardı.”

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
3 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Bortoleto: "Verstappen beni her zaman destekledi ve tavsiye verdi" sadmin 0 36 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Tsunoda, Red Bull Kararı Öncesi F1 Geleceği Hakkında Endişeli Konuştu sadmin 0 47 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Stroll, Colapinto’ya Sert Çıkışla F1’de Beklenmedik Sürücü Gerilimini Tırmandırdı sadmin 0 44 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 6 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1