play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 80
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toprak Razgatlıoğlu’na Uyarı: “Marc Marquez’e Karşı Yarışmak Farklı Olacak”
05-02-2026, 00:11
sadmin
Patron
KONU:
207,809
MESAJ:
565,649
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula E
Nico Mueller, Miami E-P...
Formula 1 Haberleri
Williams, Barcelona tes...
Formula 1 Haberleri
Williams, 2026 Formula ...
MotoGP
Toprak Razgatlıoğlu’na ...
Formula 1 Haberleri
Williams, FW48 ile ilgi...

Yorum: #1
Toprak Razgatlıoğlu’na Uyarı: “Marc Marquez’e Karşı Yarışmak Farklı Olacak”

[Resim: 64564.a4dc637f.f1tr.com]

Toprak Razgatlıoğlu ile Marc Marquez’in MotoGP’de doğrudan çok fazla mücadele etmesi beklenmiyor

MotoGP’nin yeni sezonunda Toprak Razgatlıoğlu’nun, Marc Marquez ile doğrudan çok sayıda mücadeleye girmesi beklenmiyor. Geçmiş sezonlar göz önüne alındığında, Aprilia’nın Ducati seviyesinde bir motosiklet üretmesi halinde dahi Marquez’in şampiyonada baskın bir performans sergilemesi öngörülüyor. Öte yandan, Yamaha’nın V4 motorlu yeni motosikletine geçişinin ardından sıralamanın alt basamaklarında kalması bekleniyor.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda üç kez şampiyonluk yaşayan Razgatlıoğlu, MotoGP’ye yalnızca orta sıralarda mücadele etmek için gelmediğinin altını çiziyor. Türk pilot, 2026 yılını uyum süreci olarak gördüğünü ve yeni teknik düzenlemelerle birlikte podyum ve galibiyet hedeflerini o yıldan itibaren belirlemeye başlayacağını defalarca vurguladı.

MotoGP’nin sahibi Liberty Media, motosiklet yarışlarının en büyük iki ismi olarak gösterilen Marquez ve Razgatlıoğlu arasında, Marquez emekli olmadan önce bir rekabetin doğmasını umut ediyor.

Alvaro Bautista: “Toprak Razgatlıoğlu, Marc Marquez’in yeteneğine ulaşamaz”

Alvaro Bautista, Speedweek’e verdiği röportajda, Razgatlıoğlu’nu Marquez’in MotoGP’de karşılaşacağı rakiplerden çok daha farklı bir seviyede olacağı konusunda uyardı. Bautista, genç Marquez’in 2013 ve 2014 yıllarında fabrika Honda takımıyla şampiyonluk yaşadığı dönemde, Honda’nın uydu takımı Gresini’de yarışıyordu.

Daha sonra Dünya Superbike Şampiyonası’na geçen Bautista, Razgatlıoğlu’nun en büyük rakiplerinden biri oldu. Bautista, 2022’de Razgatlıoğlu’nun şampiyonluk serisini sonlandırdı ve 2023’te unvanını korudu.

Bautista, “Yetenek açısından Marc, geri kalan tüm pilotlardan farklı bir seviyede. Toprak da çok yetenekli, ancak aralarında fark var. Marc bence zaten en üst seviyesine ulaştı ve buradan sonra daha da gelişmek zor. Toprak’ın ise hâlâ gelişim için alanı var,” ifadelerini kullandı.

Bautista daha önce de, MotoGP’de ‘kimsenin motosikletle ilgili şikayetlere aldırış etmeyeceğini’ belirterek, Razgatlıoğlu’nu MotoGP’de farklı bir kültürün beklediğini söylemişti.

Toprak Razgatlıoğlu, Marc Marquez hakkında neler söyledi?

Toprak Razgatlıoğlu’nun, Marc Marquez ile sık sık telefon görüşmeleri yaptığı ve İspanyol pilota pistte onunla yarışmanın kendisi için bir ‘onur’ olacağını söylediği biliniyor. Bu buluşma, Sepang’daki sezon öncesi testlerin başlamasıyla birlikte ilk kez gerçekleşti.

Pist dışında ise Razgatlıoğlu, Marquez’in karakterini övdü. Ducati pilotunun elde ettiği tüm başarılara rağmen ‘süperstar’ gibi davranmadığını vurguladı.

Razgatlıoğlu, hedefinin 2027 yılında Marquez ile mücadele etmek olduğunu belirtiyor. Bu tarihte MotoGP, Michelin’den Pirelli lastiklerine geçiş yapacak ve Razgatlıoğlu, bu değişimin kendisine önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyor. Her ne kadar Pirelli’nin MotoGP için geliştireceği lastikler, Dünya Superbike Şampiyonası’nda kullanılan modelden farklı olsa da, temel karakteristiklerin benzer kalması bekleniyor.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
3 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Marc Marquez, Sepang Testinde Ducati ile Beklenmedik Ayar Değişikliğine Gitti sadmin 0 68 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Marc Marquez: “Öncelik fiziksel olarak iyi hissetmek” sadmin 0 66 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Toprak Razgatlıoğlu, Yamaha’nın MotoGP motosikletinde neden stres yaşıyor? sadmin 0 189 Dün, 1:03
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 12 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1