play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 629
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Red Bull'dan Formula E atağı!
13-08-2016, 18:28
sadmin
Patron
KONU:
205,959
MESAJ:
563,754
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
KTM, MotoGP Pilot Pazar...
Formula 1 Haberleri
Helmut Marko, Red Bull’...
Formula 1 Haberleri
Steiner, Zak Brown’ın R...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Motorsport Week, 2025 F...
Formula 1 Haberleri
Villeneuve’den Hamilton...

Yorum: #1
Red Bull'dan Formula E atağı!

[Resim: 6620.f0aeda1e]

Red Bull Group'un bir kolu olan Red Bull Technology, Formula E'nin beşinci sezonundan itibaren gelecek yeni bataryalar için teklif veren firmalar arasında.

RBT motorsporları portföyünü geliştirme çalışmalarıyla birlikte Formula E takımlarına batarya sağlayıcısı olmak istiyor.

Milton Keynes merkezli şirketin 54kW/s kullanılabilir güce sahip 250kW'lık yeni üniteler üretmek için bir teklif verdiğine inanılıyor.

RBT bu ihaleden birincilikle çıkarsa, 2018'den itibaren tüm takımlara batarya sağlama zorunluluğuna sahip olacak.

Yeni piller önümüzdeki yılın Haziran ayında çarpışma testlerine başlayacak ve Kasım 2017'de takımların test edebileceği hale getirilecek.

Pillerle birlikte araç bir bütün halinde Haziran 2018'den önce homologe edilip testler öncesinde hazır bulundurulmak zorunda. Ağustos 2018 için toplu bir test planlanıyor.

FIA'nın ilk kararı kontratın kiminle imzalanacağının geçtiğimiz Haziran ayında açıklanması yönündeydi.

Ancak öğrenilene göre o kadar çok başvuru yapan şirket var ki, FIA ve teknik danışmanlar son altı haftadır ince eleyip sık dokumak zorunda kalıyor.

Yeni ihaleye mevcut batarya sağlayıcısı Williams Advanced Engineering'in yanında Renault, DS, Mahindra ve önemli birkaç isim daha başvurdu.

Red Bull, bünyesindeki pilotlar Sebastien Buemi ve Antonio Felix da Costa ile Formula E'de varlık gösteriyor. Dr. Helmut Marko da 2014 Punta Del Este ePrix'sinde danışman olarak yer almıştı.

İhaleyi kazanan firmanın açıklanması, 23 Ağustos ve 5 Eylül arasında yapılacak Donington Park testlerinde gerçekleşebilir.
Formula E kritik bir kararın eşiğinde

Formula E'nin içinden ismini vermek istemeyen bir kaynak, FIA ve takımların batarya konusundaki kriterlerini aktardı:

"İstenen batarya sayısının getirdiği teknik yük şu an çok zorlayıcı.

"Tüm şirketleri değerlendirmek için onları ziyaret edip ne yaptıklarını anlamak, nerede olduklarını görmek ve istenene ne kadar yakın olduklarını size göstermelerini istemek zorundasınız. İşe erken koyulmak lazım çünkü takvim sıkışık."

Ayrıca takımların batarya kararında söz sahibi olmamaktan endişe duydukları da gelen bilgiler arasında.

Formula E ilk batarya ortağıyla serinin başında sorun yaşamış, Williams Advanced Enigneering imdada yetişerek şampiyonayı kurtarmıştı.

Gizli kaynak, sözlerine şöyle devam etti:

"Çarpışma testinin gereklilikleri ve tüm güvenlik hususları bir monokok üzerinde yapılan çalışmalardan çok farklı.

"Yapısal olarak çok yetersiz, bu yüzden şekil özellikleri dahi çok dikkatli düşünülmeli. Takımların danışmanlarla birlikte söz sahibi olması lazım.

"Çoğu takım ilk sezon gibi bataryanın kısıtlayıcı faktör olacağını düşünüyor. İlk sağlayıcıyla yaşanan sorunları hatırlıyorsunuz, aynısı ine olabilir, seçimin kalitesi önemli değil.

"İşi büyütmek kolay değil ama Williams en iyi tercih çünkü tecrübeliler ve zor zamanda iyi bir iş çıkardılar.

"Fakat onların Jaguar ile işbirliği içinde olmaları bir sorun, tartışacak çok şey var ve zaman akıyor."
Red Bull düşük ihtimal

RBT batarya seçimi için çok olası görülmüyor. Bunun nedeni hem sponsor olarak yaşanabilecek kısıtlılıklar, hem de tecrübe eksiği.

Motorsport.com'un kaynağı, şunları aktardı:

"Red Bull bizi şaşırttı, ama bu Formula E'nin şimdiden büyük isimleri çektiğini gösteriyor.

"İyi bir iş çıkarırlardı, buna güvenim tam. Ama takımlar pek rahat ederler mi emin değilim, çünkü ileride sponsorluk anlaşmalarını engelleyebilir, özellikle de Red Bull ile çalışıyorsanız diğer enerji içeceği markalarını sponsor olmaya ikna edemezsiniz."


13/08/2016, 18:28

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Formula E şampiyona direktörü Longo: "Perez'i bu seride görmeyi çok isteriz" sadmin 0 160 15/12/2025, 7:39
Son Mesaj: sadmin
  Pepe Marti, Formula E’deki korkutucu kazadan sonra iyi durumda sadmin 0 118 07/12/2025, 22:23
Son Mesaj: sadmin
  Jake Dennis, Formula E Sezonunu Sao Paulo’da Zaferle Açtı sadmin 0 158 07/12/2025, 1:19
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1