play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 140
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamilton: "Teknik olmayan Las Vegas pist düzeni Mercedes'e yardımcı olacak"
17-11-2023, 00:41
sadmin
Patron
KONU:
198,809
MESAJ:
555,882
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
F1 Videolar
Miami GP 2025 - Lego ya...
F1 Videolar
Miami GP 2025 - Yarış ö...
Formula 1 Tekrar İzle
MotoGP Fransa 2025 - Fu...
Formula 1 Haberleri
2025 Emilia Romagna GP ...
MotoGP
2025 MotoGP Fransa: Ola...

Yorum: #1
Hamilton: "Teknik olmayan Las Vegas pist düzeni Mercedes'e yardımcı olacak"

[Resim: 50102.1f1c2c6c.f1tr.com]

Lewis Hamilton, Las Vegas Formula 1 pistinin teknik olmaması sebebiyle, Brezilya'daki ayar mücadelesinin ardından burada Mercedes'i güçlendireceğini düşünüyor.

Hamilton Austin [daha sonra diskalifiye edilmişti] ve Meksika'da sergilediği iki güçlü performansın ardından, Brezilya'da kötü bir hafta sonu geçirmişti.

George Russell ile 2022'de aldıkları son galibiyetin ardından Mercedes, bu sene Interlagos'ta lastik aşınmasına yol açan ayarlarla sıkıntı yaşadı.

Durum o kadar kötüydü ki, takım sprint yarışının ardından otomobilleri kapalı parka çekmeyi düşündü. Nihayetinde bunu yapmamaya karar verdiler. Çünkü hangi ayar değişikliğinin pilotların işlerini iyileştireceğini bilmiyorlardı.

Interlagos pistinin birçok farklı viraj tipi ve akıcı orta sektörü, F1 takımlarının bu hafta sonu Vegas'ta mücadele edeceği ve uzun düzlüklerin olduğu pistle tezat oluşturuyor.

Vegas'taki etkinlik öncesi basın toplantısında konuşan Hamilton, Mercedes'in W14 kolay ayarlayabileceğini umuyor. Ancak uzun düzlükler sebebiyle oluşacak ek sürtünme ile sorunların tekrar ortaya çıkabileceğinden de korkuyor.

Hamilton, 2023'ün sondan bir önceki yarışında kendisinden ne kadar emin olduğu sorulduğunda, "Bir öncekinden daha fazla."

"Hâlâ zor olacağını düşünüyorum. Bu hafta sonu lastiklerin aşınmasını kontrol etmek zor olacak."

"Genellikle düzlüklerdeki en hızlı takım değiliz. Bu yüzden düzlüklerde zaman kaybedip virajlarda herkese ayak uydurup uyduramayacağımızı görmek zor olacak."

“Ancak burası en teknik pist değil, umarım bu işimizi biraz daha kolaylaştırır.” şeklinde cevap verdi.

[Resim: 50103.8adccafa.f1tr.com]

Hamilton, Brezilya'nın Mercedes ile geçirdiği son 10 yıldaki "kesinlikle en kötülerden biri" olduğunu söyledi. Bunun sebebi olarak "otomobili yanlış ayarda kullandık" diye açıkladı.

Hamilton, "Otomobilde potansiyel olduğu açık. Daha önce harika iki yarış geçirdik. Sadece yanlış pencereden baktık, bu hepimizin suçu." dedi.

Hamilton, ayrıca Mercedes'in Interlagos'ta geçirdiği zor yarış için aslında minnettar olduğunu, bunun takıma F1'in zirvesinde tekrar yarışmak için hâlâ yapılacak önemli işleri olduğunu gösterdiğini söyledi.

Hamilton, "Takımın hâlâ ne kadar iş yapılması gerektiğini hatırlatmaya ihtiyacı var mıydı bilmiyorum. Ama böyle zorlu bir hafta sonundan her zaman çıkarılacak dersler vardır."

"Kesinlikle geçen yıl, sezon sonunda aldığımız o galibiyeti düşünüyorum. Bu takım için gerçekten önemli bir moral olsa da, belki de bir sonraki yıla geçerken daha iyi olacağımızı düşünmemize yol açtı."

[Resim: 50104.37dba045.f1tr.com]

"Aslında Brezilya'da yaşadığım deneyim için minnettarım. Çünkü çocuklar hâlâ istediğimiz kadar yakın olmadığımızı biliyorlar."

"Bu da daha çok çalışmamız gerektiği anlamına geliyor. Her açıdan iyi iş çıkarmalıyız."

"Tırmanmamız gereken dik bir dağ olduğunun farkındayız." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
17/11/2023, 0:41

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Button: "Hamilton artık mentalite olarak eskisi gibi değil" sadmin 0 17 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Claire Williams, Russell'ın Mercedes'e geçişini engellemesi hakkında: "Aldığım en zor kararlardan biriydi" sadmin 0 22 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Ocon: "Yıllardır farklı araçlar sürdüğü için Hamilton'ın şimdi zorlanması çok normal" sadmin 0 20 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1