play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 276
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formula E, güncellenen takvimi yayınladı
28-01-2021, 20:18
sadmin
Patron
KONU:
207,146
MESAJ:
564,976
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Drive to Survive 8. sez...
Formula 1 Haberleri
Mekies: "İkinci araçta ...
Formula E
Formula E, Küresel Spor...
Motor Sporları
Alpine’in 2026 F1 Aracı...
Motor Sporları
2026 Ocak Jerez WorldSB...

Yorum: #1
Formula E, güncellenen takvimi yayınladı

[Resim: 42882.45c41552.f1tr.com]

Formula E, 2020-21 takviminin sıradaki altı ayağının bulunduğu yeni takvimi açıkladı, seride ilk defa sokak pisti olmayan, gerçek bir pistte yarışılacaak.

Dünya Şampiyonası statüsüne sahip olan ilk FE sezonunun güncellenen takvimi, hâlâ FIA Dünya Motor Sporları Konseyi'nden (WMSC) onay almadı. Sezonun kalan yarışları ise, WMSC'nin toplanma tarihi olan 5 Mart öncesinde açıklanacak.

Oldukça sıkı COVID-19 önlemleri altında ilerleyecek olan seri, pist onayına da bağlı olarak, 10 Nisan'da Roma E-Prix'si ile devam edecek - DS Techeetah, Nissan e.dams ve Dragon Penske Autosport burada yeni güç ünitelerini tanıtacaklar.

Bu yarış, 26-27 Şubat tarihlerinde, Suudi Arabistan'da gece yapılacak olan iki açılış yarışından sonra düzenlenecek.

Motorsport.com'un edindiği bilgilere göre, eğer Roma'da yapılacak olan yarış herhangi bir nedenden düzenlenemezse, Vallelunga bu yarışın yerini alacak.

Bu yarıştan sonra ise FE, daha öncesinde dört kez sezon öncesi testlerde kullandığı, Valencia'daki Ricardo Tormo Pisti'nde, 24 Nisan'da yarışacak.

Vallelunga'da yarış yapılıp yapılmamasıyla paralel olarak Valencia, FE'nin gerçek bir pistte yarıştığı ilk yarışa ev sahipliği yapacak.

Her ne kadar Fas'ta yer alan Moulay El Hassan Pisti - bir Dünya Turing Araçları Şampiyonası pisti - ve Meksika'daki Rodriguez Kardeşler Pisti daha önce seride yarışlara ev sahipliği yapmış olsalar bile, Fas'taki yarış geçici bir yarış olarak sayıldı ve Meksika'daki yarışta ise FE için özel bir pist düzeni kullanıldı.

Valencia'da yapılacak olan yarışın pist düzeni belirsizliğini korurken, Motorsport.com'un elde ettiği bilgilere göre takımlar, pist düzenini yarıştan sadece iki hafta önce öğrenecek.

Sezon öncesi testlerde FE organizatörleri, pistte belirli pist düzenlerini incelediler.

Monaco'ya geri dönüş ise 8 Mayıs'ta olacak. Bu açıklama, Monaco Otomobil Kulübü'nün; Formula 1, FE ve Tarihi Grand Prix'sinin bu sene, çıkan dedikoduların tersine, yapılacağı açıklamasının hemen ardından geldi.

Önceden açıklanan takvim planında kendine yer bulamayan Marakeş ise yeni takvimde, 22 Mayıs tarihinde yer buldu.

Motorsport.com'un geçen hafta açıkladığı gibi, takvim güncellemesinde açıklanan en son yarış, 5-6 Haziran'da Şili'nin Santiago kentinde yapılacak olan çifte yarış oldu.

FE şef şampiyonluk yöneticisi Alberto Longo'nun açıklamaları şu şekilde: "Şampiyona takvimi üzerinde 'normal' şartlar altında çalışmak bile aylarca süren planlamaları, hazırlıkları, pek çok şehir ve yönetici ile görüşmeleri barındırır."

"Yeni açıklanan bu yarışlar Formula E'nin, her türlü koşul altında, takımlar ve sürücüler için hâlâ zorlayıcı ve çetin bir takvim ortaya çıkarmak konusunda üzerine çalışacağını ortaya koyuyor."

"Şu anda takvimin son kısmı üzerinde çalışmaya ve bir FIA Dünya Şampiyonası olarak geçireceğimiz ilk sezonda, kendi beklentilerimizi ve taraftarlarımızın beklentilerini karşılamak üzerine çalışmaya devam edeceğiz."

FE yönetiminin açıklamalarında Paris E-Prix'sinin bu sezon geri dönüş yapmayacağı, ancak şehir yöneticileri ile yapılan görüşmelerde gelecekte yarışın yapılmasının mümkünatı olduğu söylendi.

Benzer olarak Sanya ve ilk yarışına ev sahipliği yapacak olan Seul de, öncesinde belirlenen 13 Mart ve 23 Mayıs tarihlerindeki yarışlara ev sahipliği yapamayacak. Bu yarışlar hakkında alınacak kararlar, son dönemde yapılması planlanacak olan yarışların açıklanmasına kadar bekletilecek.

&&&


28/01/2021, 20:18

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sıralama Formula E, Küresel Spor Arenasında Önemli Bir Başarıya İmza Attı sadmin 0 88 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Nick Cassidy: “Formula E başka bir tek koltuklu şampiyonaya benzememeli” sadmin 0 78 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Lucas di Grassi’den Formula E Gen4 Aracıyla İlgili Dikkat Çeken Açıklama sadmin 0 141 18/01/2026, 21:36
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1