play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 289
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formula E bütçe sınırı, verimsiz harcamaları durdurmalı
19-01-2021, 20:29
sadmin
Patron
KONU:
203,596
MESAJ:
561,241
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Formula 1’in En Düşük M...
Formula 1 Haberleri
Lando Norris, Meksika G...
Formula 1 Haberleri
Ralf Schumacher: Oscar ...
Formula 1 Haberleri
FIA Başkan Adayına Pari...
Formula 1 Haberleri
John Malone, Liberty Me...

Yorum: #1
Formula E bütçe sınırı, verimsiz harcamaları durdurmalı

[Resim: 42417.c3d9c95c.f1tr.com]

Formula E Patronu Jamie Reigle, şampiyona için planlanan bütçe sınırının bazı takımların yaptıkları "verimsiz harcamaları" durdurması gerektiğini, finansal kısıtlamalar getirmemenin bir bahanesinin olamayacağını söyledi.

Formula E'nin şu ana kadar geride kalan 6 sezonunda takımların harcamaları düzenli bir şekilde arttı ve günümüzde lider takımların harcamalarının yıllık 40 milyon Pound'a ulaştığı düşünülüyor.

Formula E, 2022'deki Gen3 kurallarıyla birlikte uygulanması için yeni bir ticari model üzerinde çalışıyor. Şu ana kadar yeni kuralları kabul eden tek takım Mahindra Racing oldu.

Audi ve BMW, 2021 sezonu sonunda Formula E'den ayrılacaklarını duyurdular. FIA, Gen3 araçlarıyla yarışmak isteyen takımların anlaşmayı kabul etmesi için son tarihi 31 Mart olarak belirledi.

Motorsport.com'a konuşan Reigle, ana hedeflerinden birisinin yapısal bir bütçe sınırı olduğunu ve pandemi nedeniyle bu çalışmaların hız kazandığını söyledi.

Riegle, "Henüz finansal kurallarda yaptığımız değişiklikler konusunda anlaşma sağlanmadı ancak takımlar ve FIA ile üzerinde çalıştığımız iki öncelikten birisi bu ve Gen3 modeli için anlaştığımız ticari model."

"Gerçek bu. Ben bu görevde oldukça yeniyim (2019 Eylül'de başladı) ancak Formula E takımında bir sezonu geçirmenin maliyeti, birinci ve ikinci sezona göre oldukça yüksek."

"Bunun bazı iyi sebepleri ve aynı zamanda rekabet nedeniyle ortaya çıkan enflasyon var."

"COVID öncesinde başka sporlarda olsa da motor sporlarında bütçe sınırı ya da finansal kuralları hayata geçirmek gerçekten zordu."

"Ancak artık düşünce yapıları daha çok bu konuya odaklandı. Yedek parça ya da ortak yeni parça kısıtlaması gibi bazı teknik kurallar var."

"Bunların harcamalar üzerinde hafifletici etkisi olacak. Bunu bütçe sınırı ile birleştirebilirsek, o zaman gerçekten sağlam bir sisteme sahip oluruz." dedi.

Daha önceden Manchester United futbol takımının ticari direktörü olan Reigle, 2020 Nisan ayından sonra takımlarla yaptıkları görüşmelerin ardından daha sürdürülebilir iş modelinin gündeme geldiğini ve bazı takımların harcamalarını düşürmeleri gerektiğini söyledi.

Reigle, "Bana göre, resmi bir bütçe sınırını spora getirmemenin bir bahanesi yok. Bunu yapmamız gerek ve yapmalıyız. Bu, şampiyona için sağlıklı bir şey."

"Yapılan harcamalardan bazılarının araçları daha hızlı hale getirecek ya da üreticilerin ya da takımların diğerlerinden ayrışmasını sağlayacak verimli harcamalar olmadığı çok açık."

"Bu tür alanlardaki harcamaları çözmemiz lazım. Audi ve BMW'nin ayrılığı bu tür şeylerin hayata geçmesini önemli hale getirdi."

"İyi haber, bunun beklenmedik bir şey gibi bir anda gelmemiş olması. Uzun bir süredir bu konu üzerinde çalışıyorduk."

"Bu değişiklikleri uygulamak için iyi bir temele sahibiz. Anlaşma imzalanana kadar asla, asla dememek lazım ancak iyi hislere sahibim." dedi.

tr.motorsport.com


19/01/2021, 20:29

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Vandoorne, Maserati’den Ayrılışının Ardından Sürpriz Yeni Formula E Takımını Buldu sadmin 0 149 25/10/2025, 1:19
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull genç yeteneği sürpriz bir şekilde Formula E’ye transfer oldu sadmin 0 89 21/10/2025, 23:10
Son Mesaj: sadmin
  Citroen, İlk Formula E Aracını Tanıtarak Tarihi Yeni Macerasına Başladı sadmin 0 123 21/10/2025, 0:19
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1