Charles Leclerc’in ilk podyumunun ardından konuşan Fred Vasseur, Ferrari’nin gelişim planını ve zayıf noktalarını değerlendirdi.
Ferrari, 2025 sezonundaki ilk podyumunu Suudi Arabistan GP’sinde Charles Leclerc ile elde etti. Takım patronu Fred Vasseur, bu performansı “mükemmel bir performans” olarak değerlendirirken, bir sonraki güncellemelerin ne zaman geleceğine dair de ipuçları verdi.
Hafta sonu boyunca sıralama turlarında zorlanan Ferrari, yarışta ise özellikle lastik yönetimiyle öne çıktı.
Leclerc, yarışa orta hamurla başlayıp uzun bir ilk stint ile rakiplerine karşı avantaj sağladı. Son bölümde sert hamura geçen Monakolu pilot, Russell’ı geçip Norris’in baskısını da savuşturarak podyuma çıktı.
Hamilton da benzer strateji izlese de taze lastikli rakiplerine karşı zaman kaybederek yedinci olabildi.
Vasseur, yarış sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yarış temposu açısından iyiydik ama hafta sonu genelinde daha dengeli olmalıyız. Sıralama turlarında gerideyiz, bu da bizim zayıf noktamız. McLaren’i yakalamak istiyorsak detaylara odaklanmalı ve geçen yılki gibi adım adım ilerlemeliyiz.”
Hamilton’a dair ise şöyle konuştu: “Lewis kirli hava nedeniyle zorlandı. Onun performansında çok fazla iniş çıkış var. Daha istikrarlı olmalıyız ve özellikle üçüncü antrenmanda daha iyi iş çıkarmalıyız. Miami’de sprint formatı nedeniyle güncelleme getirmek zor olacak. İtalya’da, Imola’da yeni parçalar getirmeyi hedefliyoruz.”
tr.motorsport.com