play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 38
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aston Martin güncellenmiş paketi cuma günü sadece Stroll'e verecek
16-05-2025, 22:27
sadmin
Patron
KONU:
198,958
MESAJ:
556,038
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 2025 İmola GP Önce...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Güncellemeler GELDİ, Fe...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
İlk Güncellemeler GELİY...
F1 Videolar
Emilia Romagna GP 2024 ...
F1 Videolar
Emilia Romagna GP 2024 ...

Yorum: #1
Aston Martin güncellenmiş paketi cuma günü sadece Stroll'e verecek

[Resim: 51930.0ee3fc54.f1tr.com]

Aston Martin yeni güncellemeleri ilk Lance Strol'e verme kararı aldı.

Aston Martin Takımının Teknik Direktör Yardımcısı Eric Blandin, Imola Grand Prix'si öncesi basına yaptığı açıklamalarda, yeni aerodinamik güncelleme paketinin detaylarını paylaştı.

Geçmişte getirilen güncellemelerden istenilen sonucu alamayan İngiliz takım, bu kez daha sağlam temellere oturtulmuş bir gelişim süreciyle fark yaratmayı hedefliyor.

Eric Blandin, güncellemeyle ilgili süreç hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bu güncellemeyi anlayabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu kurallar çerçevesinde araçlar oldukça karmaşık. Sadece biz değil, birçok takım getirilen güncellemelerde zorluklar yaşıyor. Belki de bazılarına göre daha fazla zorluk yaşadık. Umarım yeni rüzgar tünelimiz, paket hakkında bize daha doğru cevaplar verir. Mümkün olduğunca çok simülasyon yapmaya çalışıyoruz, böylece daha net cevaplara ulaşmak istiyoruz.”

Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarıldığını belirten Blandin, süreçlerini sürekli olarak gözden geçirdiklerini vurguladı: “Sürecimizi sürekli olarak gözden geçiriyoruz. Daha önce yanlış yöne giden paketler getirdiğimiz oldu. Şimdi bu süreci daha sağlam hale getirmek için çalışıyoruz.”

“Kullandığımız tünel, Mercedes’tekinden biraz farklı bir yapıya sahip. Bu kesinlikle doğru yönde atılmış bir adım. Mercedes’te kullandığımızdan daha iyi bir araç. Tabii rüzgar tüneli her şeyi açıklamaz, sadece biraz daha iyi cevaplar sunar.”

[Resim: 51931.3519d00b.f1tr.com]

Yeni paketin, ilk kez doğrudan yeni rüzgar tünelinde geliştirilip piste taşındığına dikkat çeken Blandin, bunun önemine şu sözlerle işaret etti: “Paketi hazırlamaya Mercedes’in eski rüzgar tünelinde başladık, yeni tünelde ise tamamladık. Henüz tamamen yeni kampüste geliştirilmedi. Fakatbize bazı farklı cevaplar verdi ve bunun doğru yönde olduğuna inanıyorum.”

Gelecekteki parçaların tamamen yeni rüzgar tünelinde geliştirileceğini söyleyen Blandin, gözlerini 2026 yılına dikmiş durumda.

Ancak 2025 aracı AMR25 üzerindeki çalışmalar bitmedi.

Blandin, “Evet, hâlâ AMR25 üzerinde küçük miktarda çalışma yürütüyoruz. Asıl odağımız 2026 aracında, ancak AMR25 ile alakalı bir başka paket adına bazı veriler toplamaya devam ediyoruz. B paketi piste getirip getirmeyeceğimizi zaman gösterecek.”

Yeni rüzgar tünelinin geçmişte yaşanan sorunları aydınlatıp aydınlatmadığı sorulduğunda ise Blandin, net bir şekilde yanıtladı: “Biraz evet, kesinlikle bazı şeyleri ortaya çıkardı. Detaylara girmem zor, ama kesinlikle birkaç noktayı belirginleştirdi.”

Güncellemenin test planı hakkında bilgi veren Blandin, paketin ilk olarak Lance Stroll’un aracına uygulanacağını, Fernando Alonso’nun ise eski paketle piste çıkacağını belirtti: “Yeni paket Lance’in aracında olacak. Fernando ise ilk yarıştaki paketle devam edecek. İki araç üzerinde bazı testler yapacağız ama asıl ağırlık Lance’in aracında olacak. Gece boyunca karar verip paketi Fernando’nun aracına da uygulayıp uygulamayacağımıza bakacağız.”

Yedek parça stoğu konusunda da bir miktar risk olduğunu kabul eden Blandin, şunları söyledi: “Biraz sıkışığız ama deneyeceğiz. Umarım araçlar pistte kalır ve iki araca da paketi uygulayabiliriz. Öncelikle paketin işe yarayıp yaramadığını göreceğiz. İyi bir adım olmalı, bakalım nasıl gidecek.”

Yeni güncelleme paketinden ne kadar performans bekledikleri sorulduğunda ise Blandin şöyle dedi: “Öncelikle birkaç ondalık kazanmayı umuyoruz. Rakiplerimize karşı yeniden mücadeleye dönmek istiyoruz. Son iki yarış bizim için iyi geçmedi, bu yüzden daha rekabetçi hale gelmemiz şart.”

[Resim: 51932.10ed2b3d.f1tr.com]

2026 aracı üzerinde yoğun çalışan Adrian Newey’nin katkılarına da değinen Blandin, deneyimli ismin proje başlangıcında genel araç mimarisi üzerine odaklandığını ve bu yaklaşımının büyük bir artı sağladığını belirtti: “Adrian Newey’nin asıl odağı AMR26 üzerinde. Bir projeye başlarken aracın genel mimarisine odaklanırsınız ve onun deneyimi ile bütünsel bakışı büyük bir avantaj."

"Tasarım yaparken aerodinamiyi, araç dinamiğini, her şeyi düşünüyor. Bu, ileriye dönük büyük bir adım atmamıza yardımcı oluyor.”

Newey’nin AMR25 üzerine öğle yemeklerinde yapılan sohbetlerde de katkıda bulunduğunu söyleyen Blandin, bu sohbetlerin değerli olduğunu dile getirdi: “Ofisteki asıl odağı AMR26, ama birlikte yemek yerken son yarış hafta sonu ya da son geliştirme hakkında konuşuyoruz. O da bize düşüncelerini aktarıyor ve bunlar çok değerli oluyor.”

Mevcut aracın geliştirilmesinin, gelecek yıl için de faydalı olacağını belirten Blandin, süreçlerdeki eksiklikleri telafi etmenin önemine vurgu yaptı: “Geçtiğimiz birkaç sezonda öğrendiğimiz şeylerden biri şu: süreçlerimizi geliştirmemiz gerekiyor. 2023’te iyi bir araç yaptık ama bu durum, süreçleri gerektiği gibi gözden geçirmemizi engelledi. Şimdi organizasyonu ve süreçleri sağlamlaştırmanın ve iyileştirmenin tam zamanı.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
Dün, 22:27

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Gasly: “Bu sezonun en iyi cuma günü olabilir” sadmin 0 35 Bugün, 0:22
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes’in güncelleme paketi ortaya çıktı: Ön Kanat, süspansiyon ve motor kapağı sadmin 0 35 Dün, 11:03
Son Mesaj: sadmin
  Colapinto, beş yarışlık test süresi hakkında: "Sadece araca binmek ve sürmek istiyorum" sadmin 0 29 Dün, 8:34
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1