Pierre Gasly, Imola'da ilk günün ardından açıklamalarda bulundu.
Alpine pilotu Pierre Gasly, Imola’daki cuma antrenmanlarının ardından son derece olumlu açıklamalarda bulundu.
Gün boyunca sergilediği güçlü performansın ardından mikrofonlara konuşan Gasly, aracın Miami’ye kıyasla çok daha iyi durumda olduğunu ve kendisini pistte limitlere taşıyabildiğini söyledi: “İlk turdan itibaren çok çok iyi bir Cuma günü geçirdik."
"Aracın Miami’ye göre çok daha iyi olduğunu hemen hissettim. Geçen yarıştan sonra kafamızda bazı soru işaretleri vardı, onları da netleştirmiş olduk.”
“Aracın verdiği hissiyat beni çok mutlu ediyor. Tepkileri tam istediğim gibi, sınırda sürmeye imkân veriyor. Performans ortada. Elbette biliyoruz ki diğer takımlar cumadan cumartesiye ekstra şeyler saklayabiliyor ama dürüst olmak gerekirse, bu yılki en iyi Cuma günümüzdü diyebilirim.”
Gasly, ilk antrenman sırasında yaşadığı ilginç bir olayı da paylaştı. Seans sırasında pistten geçen bir hayvanla temas yaşayan Fransız pilot, bu talihsiz olayın hem ön kanadına hem de tabana ciddi hasar verdiğini belirtti: “Ne olduğunu tam anlayamadım, küçük bir kedi mi yoksa büyük bir tavşan mı derken… meğer büyük bir tavşanmış."
"Pistten aniden fırladı ve çarpmamak mümkün değildi. Ön kanada oldukça sert çarptım.”
“Tavşan için kötü oldu tabii ama bizim için de ön kanat tamamen gitti. Seansın istediğimiz gibi bitmemesi üzücü oldu.”
Aracın gördüğü hasarın ardından mekanik ekibin hızlı müdahalesine de değinen Gasly:“Böyle durumlarda parçaları korumaya çok dikkat ediyoruz ama bu tür şeyler yaşanabiliyor."
"Ön kanatta ve tabanda ciddi hasar vardı ama takım gerçekten harika iş çıkardı ve onardı. Tabii, olmasa daha iyiydi.”
tr.motorsport.com