play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 42
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aprilia, Jorge Martin’in Sözleşme Durumunu Açıkladı: Bezzecchi Takımın Yeni Lideri Olacak
28-12-2025, 00:02
sadmin
Patron
KONU:
206,282
MESAJ:
564,084
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Aston Martin test pilot...
Formula 1 Haberleri
McLaren'ın 2026 F1 arac...
Formula 1 Haberleri
Herbert: "Umarım Sainz ...
MotoGP
MotoGP CEO'su: "Amerika...
Formula 1 Haberleri
Lawson: "Geçmişte Red B...

Yorum: #1
Aprilia, Jorge Martin’in Sözleşme Durumunu Açıkladı: Bezzecchi Takımın Yeni Lideri Olacak

[Resim: 62002.de0812f1.f1tr.com]

Aprilia, Jorge Martin ve Marco Bezzecchi ile 2025 sezonunda MotoGP’ye güçlü bir giriş yaparken, İtalyan üretici kısa süre içinde iki pilotunun 2026 sonunda sona erecek sözleşmeleriyle ilgili önemli kararlar almak zorunda kalacak.

Martin ve Bezzecchi, 2025 MotoGP sezonu itibarıyla Pramac ve VR46 takımlarından ayrılarak Aprilia’ya iki yıllık sözleşmelerle katıldı. Bu anlaşmalar, her iki pilotun da mevcut MotoGP gridindeki çoğu isimle aynı döneme kadar Aprilia’da kalmasını sağladı. Şu anda yalnızca üç pilotun 2027 sonrasına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Bezzecchi, 2025 sezonunda gösterdiği performansla Aprilia’nın Aleix Espargaro ve Maverick Vinales’in yerine onu tercih etmekte haklı olduğunu kanıtladı. Ancak Jorge Martin, yaşadığı ardı ardına sakatlıklar nedeniyle Bezzecchi’nin temposuna yaklaşamadı ve Pramac ile kazandığı şampiyonluğu savunma şansını kaybetti.

Martin, 2025 sezonunda yalnızca 22 yarışın yedisinde start alabildi ve bunların sadece dördünde finiş görebildi. Sezonu 34 puanla pilotlar klasmanında 21. sırada tamamladı. Bezzecchi ise sezonu üç Grand Prix zaferiyle 353 puan toplayarak üçüncü sırada bitirdi.

Aprilia’nın hedefi: Jorge Martin ve Marco Bezzecchi ile yeni sözleşme

2025 sezonunda yalnızca Marc Marquez, Bezzecchi’den daha fazla Grand Prix galibiyeti elde etti. Ducati pilotu Marquez, 11 yarış zaferiyle şampiyonluğa ulaşırken, Aprilia CEO’su Massimo Rivola, Bezzecchi’nin 2026’da Marquez ile şampiyonluk mücadelesi verebileceğine inanıyor ve İtalyan pilotu takımın “amiral gemisi” olarak görüyor.

Rivola, Bezzecchi’nin 2025 boyunca gösterdiği gelişimden oldukça etkilendiğini belirterek, Aprilia’nın 27 yaşındaki pilotla en az 2027 yılına kadar yeni bir sözleşme imzalamayı hedeflediğini ifade etti. Rivola ayrıca, Martin’in de sağlıklı bir sezon geçirip Bezzecchi’ye 2026’da güçlü bir takım arkadaşı olmasını umduklarını vurguladı.

Massimo Rivola, Gazzetta dello Sport’a verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:
“Başlangıçtaki kaçınılmaz uyum sürecinin ardından Silverstone, dönüm noktası oldu. Empati, performansı besler çünkü güvene dayanır. Marco’nun dünya şampiyonluğu için mücadele edebileceğine inanıyorum ve o da Aprilia’nın bunu başarması için gerekeni yapacağına inanıyor. Marco ile doğal bir bağımız var.

Bununla birlikte, hiçbir şeyden korkmuyor. Son adımda, takımın tamamen ona odaklanmaması için yüzde 100 hazır bir takım arkadaşıyla görmek isterim. Ama zaten hazır.

Jorge’nin yeniden zirveye dönmesini ve iki çok güçlü pilota sahip olmamızı umuyorum. Hedefimiz, her ikisiyle de sözleşme yenilemek ve Bezzecchi’yi amiral gemimiz yapmak.”

Jorge Martin’in 2025’te yaşadığı sakatlıklar Aprilia’nın potansiyelini gölgelemişti

Bezzecchi, 2025 Britanya Grand Prix’sinde Fabio Quartararo’nun lider giderken yaşadığı teknik sorun sonrası zafere ulaşırken, sezon boyunca Hollanda, Çekya ve San Marino Grand Prix’lerinde de galibiyet mücadelesi verdi. Ancak İtalyan pilot, sezonun son iki yarışına kadar tekrar podyumun en üst basamağına çıkamadı ve Portekiz ile Valencia Grand Prix’lerinde galibiyet elde etti. Bu süreçte Marc Marquez, sakatlığı nedeniyle yarışlara katılamadı.

Martin ise sezonun en iyi sonucunu Macaristan Grand Prix’sinde 16. sıradan başlayıp dördüncü olarak elde etti. Ancak sezon boyunca yaşadığı sakatlıklar, performansını ciddi şekilde etkiledi. Katar Grand Prix’sinde hemopnömotoraks, sağ el, sol ayak ve el kırıkları ile köprücük kemiği ve 11 kaburga kırığı yaşayan Martin, bu ağır sakatlıklar nedeniyle Aprilia’daki geleceğini sorguladı. Hatta, Aprilia’daki sözleşmesindeki çıkış maddesini kullanmaya çalışarak Honda ile üç yıllık bir anlaşma imzaladı, ancak Noale merkezli ekip bu ayrılığa izin vermedi.

Aprilia, 2026 sezonu öncesinde hem Jorge Martin’in tam sağlığına kavuşmasını hem de Marco Bezzecchi ile uzun vadeli bir iş birliği kurmayı hedefliyor.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
2 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Lorenzo, MotoGP Şampiyonluk Mücadelesinde Valentino Rossi’den Sakladığı Sırrı Açıkladı sadmin 0 38 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Jorge Lorenzo’nun 2015 MotoGP Şampiyonluk Mücadelesinde Valentino Rossi’den Sakladığı Sır Açığa Çıktı sadmin 0 102 Dün, 8:13
Son Mesaj: sadmin
  Toprak Razgatlıoğlu: “Bir sonraki Superbike şampiyonu Nicolo Bulega olacak” sadmin 0 86 Dün, 1:21
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 8 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1