play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Katar GP 30 Kasım 2025

[Formula 1 Katar 29 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Katar GP 28 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 32
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonelli, Formula 1’deki İlk Sezonunda Nasıl Olgunlaştığını Anlattı
28-11-2025, 15:49
sadmin
Patron
KONU:
205,016
MESAJ:
562,737
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
FIA, tartışmalı sürüş y...
Formula 1 Haberleri
Alonso: "Newey'in Aston...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Yer etkili dö...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: “McLaren'ın...
Formula 1 Haberleri
FIA, 2025 Katar GP'si i...

Yorum: #1
Antonelli, Formula 1’deki İlk Sezonunda Nasıl Olgunlaştığını Anlattı

[Resim: 60142.f74b5b4d.f1tr.com]

Andrea Kimi Antonelli: "Mercedes’teki ilk Formula 1 sezonumda çok olgunlaştım"

Mercedes’in genç pilotu Andrea Kimi Antonelli, Formula 1’deki ilk sezonunda yaşadığı zorlu süreçlerin ardından hem pistte hem de pist dışında önemli bir gelişim kaydettiğini ve takımının desteğiyle özgüvenini yeniden kazandığını açıkladı.

Henüz 19 yaşındaki İtalyan pilot, ilk sezonunda birçok iniş çıkış yaşarken, Avustralya’daki açılış yarışında puan alarak hızlı bir başlangıç yaptı. Ancak sezonun Avrupa ayağında performansında ciddi bir düşüş yaşayan Antonelli, bu dönemi yalnızca Kanada’daki ilk podyumuyla aydınlatabildi.

Spa ve Monza’da yaşadığı özellikle zorlu hafta sonlarının ardından, Bakü’de yeniden puanla dönen Antonelli, Brezilya’da ise hem sprint yarışında hem de ana yarışta ikinci olarak takım arkadaşı George Russell’ı geride bırakmayı başardı.

Son olarak Las Vegas’ta, McLaren pilotlarının çifte diskalifiyesi sonrası üçüncülüğe yükselen Antonelli, yarışa 17. sıradan başlamasına ve beş saniyelik zaman cezasına rağmen beşinci sırada finiş görmüştü.

Katar’daki sezonun sondan bir önceki yarışı öncesinde Motorsport Week ve diğer medya mensuplarına konuşan Antonelli, sezon boyunca kendini keşfetme yolculuğunda takımının desteğinin önemine vurgu yaptı: “Sezon boyunca birçok şey öğrendim. Pistte ve pist dışında ihtiyaçlarımı çok daha iyi anladım, özellikle de zihinsel olarak. Bir seansa başlamadan önce doğru zihniyete sahip olmanın ne kadar kritik olduğunu gördüm. Sadece sonuca odaklanmak yerine, takım olarak birlikte nasıl ilerleyebileceğimize, her şeyi doğru yapmaya ve sürece odaklanmaya çalışıyorum.”

“Sezon boyunca çok olgunlaştım. Özellikle zor anların üstesinden gelmek beni gerçekten geliştirdi. Artık durumları daha iyi yönetebiliyorum. Elbette hâlâ gelişime açık alanlar var ama şu an doğru bir çizgide ilerliyoruz.”

Mercedes’in süspansiyon güncellemesi Antonelli’nin özgüvenini sarstı

Antonelli’nin performansındaki düşüş, Mercedes’in W16 aracı için yeni bir süspansiyon paketi kullanmaya başlamasıyla aynı döneme denk geldi. Brackley merkezli ekip, bu güncellemenin aracın performansını olumsuz etkilediğini ve Antonelli’nin uyum sağlamakta zorlandığını kabul etti.

Genç pilot, “Yeni süspansiyona geçtiğimizden beri özellikle uyum sağlama konusunda çok zorlandım. George ise performans kaybına rağmen daha iyi adapte oldu, ben ise çok daha fazla zorlandım. Bu da beni negatif bir döngüye soktu ve işler giderek kötüleşti. Spa’daki en karanlık anımda sıralama turlarında spin attım ve yarışı 16. sırada bitirdim. Sonuçlar gelmeyince insan ister istemez kendini sorguluyor. Bu süreç hiç kolay değildi,” ifadelerini kullandı.

“Monza’dan sonra takımla büyük bir toplantı yaptım ve zihinsel olarak kendimi sıfırlamaya çalıştım. Yeniden sürece odaklandım ve bu bana çok yardımcı oldu, büyük bir öğrenim oldu.”

Takım patronu Toto Wolff, Antonelli’nin bu kadar genç yaşta Formula 1’in en üst düzey takımlarından birinde yarışmasının büyük bir baskı oluşturduğunu daha önce kabul etmişti. Antonelli, bu baskının yönetilmesi konusunda Mercedes yönetiminin kendisine her zaman destek olduğunu belirtti:

“Kesinlikle, doğrudan üst düzey bir takıma gelmek demek, çok daha fazla göz önünde olmak ve yaptığınız her küçük hata çok daha fazla dikkat çekiyor. Özellikle zor dönemlerde bu baskı çok daha fazla hissediliyor. Ancak takım hiçbir zaman desteğini esirgemedi ve birlikte bu zorlu süreci atlattık, yeniden ivme kazandık.”

“Şimdi edindiğim tecrübeyle, takıma araçla ilgili ihtiyaçlarımı daha iyi aktarabiliyorum. Onlar da bu konuda bana yardımcı oluyor. George ile aramızda iyi bir dinamik oluştu, birlikte çok iyi çalışıyoruz. Bu yüzden önümüzdeki iki yarışı ve gelecek sezonu dört gözle bekliyorum.”

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Leclerc: Zorlu Ferrari Sezonunda Hamilton’a Tavsiye Vermeyeceğim sadmin 0 86 Bugün, 1:09
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton, 2026 Formula 1 kurallarıyla ilgili açıklamasını netleştirdi sadmin 0 34 Bugün, 1:03
Son Mesaj: sadmin
  Charles Leclerc, 2026 Formula 1 araçlarına yönelik eleştirilerini geri çekti sadmin 0 43 Bugün, 0:52
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 22 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1