play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 346
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 332
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 306
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 252
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 192
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 142
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 89
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 16| Puanı 28
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:678, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:341, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:334, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:331, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:59, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:48, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Meksika GP 26 Ekim 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 296
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andy Cowell, bir sonraki hamlesine henüz karar vermedi
26-08-2020, 23:36
sadmin
Patron
KONU:
203,232
MESAJ:
560,837
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2025 F1 Meksika Grand P...
Formula 1 Haberleri
Oscar Piastri, F1 ABD G...
Formula 1 Haberleri
McLaren CEO’su Zak Brow...
Formula 1 Haberleri
Lewis Hamilton, zorlu F...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu ile...

Yorum: #1
Andy Cowell, bir sonraki hamlesine henüz karar vermedi

[Resim: 33424.f22ecd43.f1tr.com]

Takımdan sene sonunda ayrılmayı planlayan Mercedes Formula 1 takımının motor şefi Andy Cowell, takımdan ayrıldıktan sonraki planına karar vermediğini açıkladı.

Cowell, Mercedes ile geçirdiği 16 seneden sonra şirketten sene sonunda ayrılacağını açıklamıştı. 2014'ten itibaren Cowell, Mercedes AMG Yüksek Performans Aktarım Organları (HPP) bölümünün yönetici direktörü olarak görev almaya başlamıştı.

Cowell, 2014'ten beri üst üste alınan altı markalar ve altı sürücüler şampiyonluğunda takımı sırtlamaya yardımcı olan Mercedes V6 hibrit güç ünitesinin gelişiminde çok önemli bir rol oynamıştı.

F1'in Beyond the Grid podcastine konuşan Cowell şunları söyledi: "Mercedes, benim çalışmaktan dolayı çok büyük gurura sahip olduğum bir şirket."

"Buradaki insanlar gerçekten inanılmazlar ve onları çok özleyeceğim. Ancak değişim zamanı geldi. 16 yıl, aynı şeyi yapmakla geçirmek için çok geniş bir zaman kesidi."

"Dizayn için yeni bir sayfa açmak istiyorum. Bana göre benim kişiliğim, zorlu ve korkutucu şeylerin içindeki gerilimden hoşlanıyor."

Cowell Mercedes'e istifasını Ocak ayında verdi ve Temmuz ayında pozisyonundan ayrıldı. Ancak kendisi, Hwyel Thomas tarafından yönetilen yeni HPP liderlik takımının değişimine sene sonuna kadar yardımcı olacak.

Cowell her ne kadar bir sonraki adımının ne olacağıyla ilgili bir karar vermiş olmasa da, bu sene başındaki Project Pitlane'in kendisinde yeni bir meydan okuma ihtimaline sıcak bakmasına neden olduğunu söyledi.

Bu projede F1 takımları, İngiliz hastanelerinde bulunan COVID-19 hastalarına yardım etmek için solunum cihazları ve CPAP (sürekli pozitif havayolu basıncı) makineleri ürettiler.

Cowell açıklamasına şu şekilde devam etti: "Bu proje beni gerçekten çok heyecanlandırdı ve günümün her saniyesini CPAP makineleri ve Project Pitlane'de kullanılan diğer şeyler hakkında geçirmeme neden oldu."

"Bu zorluğa doğru ilerlemek istiyorum. Şu anda gezegendeki en iyi işlerden birine sahip olduğuma inanıyorum. Arkadaşlarımın çoğu, ve özellikle de annem, istifamı verdiğimi duyduklarında benim delirdiğimi söylediler."

"Herkes bana bir sonraki adımımın ne olacağını soruyor. %100 emin değilim, ancak umarım bana büyük bir zorluk çıkaracaktır. Umarım şirketlere, örgütlere ve insanlara yardım edebilirim."

Cowell, Mercedes ile kalan vaktini bir sonraki hamlesini düşünmekle geçireceğini söyledi.

"5 yaşından beri motor sporları benim hayatımın çok ama çok büyük bir parçası oldu." diyen Cowell ekledi: "Motor sporları her zaman hayatımın bir parçası olacak, ancak nasıl bir şekilde olacağını düşünmem lazım."

"Ola [Kallenius, Mercedes CEO] ile konuşmaktan dolayı çok hevesliydim, HPP'nin bu değişiminin HPP'ye en uygun şekilde olmasını istiyorum. Temmuz'un ilk günlerinden beri Hwyel'ın başa geçecek olmasından dolayı çok heyecanlıydım."

"Markus [Schafer] ve Ola, ikinci güç ünitesinin araca yerleştirilmesine kadar kalmamı ve yardımcı olmamı istediler, bu da bizi Eylül'e kadar getirdi."

"Bir karar vermek için Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayına sahibim, bundan sonra da bir karar vereceğim."

tr.motorsport.com


26/08/2020, 23:36

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Cowell: “Honda’nın gelişim hızı gerçekten etkileyici” sadmin 0 48 18/10/2025, 0:25
Son Mesaj: sadmin
  Cowell: "Newey transa girmiş bir şekilde 2026 aracını tasarlıyor, onu rahatsız ettiğimizde özür diliyoruz!" sadmin 0 72 17/10/2025, 0:39
Son Mesaj: sadmin
  Cowell: "Verstappen, Aston Martin ile ilgileniyor" sadmin 0 46 15/10/2025, 23:31
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1