play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 198
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 176
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 136
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 104
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 79
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 21
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 20
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 13
#10 Pierre Gasly
Sıra 14| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 10
#14 Fernando Alonso
Sıra 16| Puanı 8
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 6
#30 Liam Lawson
Sıra 18| Puanı 4
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:374, Galibiyet:7
Mercedes | Sıra: 2
Puan:199, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 3
Puan:183, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:28, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:28, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:22, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:20, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 Avusturya GP 26 Haziran 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 522
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alonso: 34. bile olsam burada olmayı evde oturmaya tercih ederim
20-05-2019, 14:41
sadmin
Patron
KONU:
199,791
MESAJ:
557,021
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Türkiye GP DÖNÜYOR MU?,...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Türkiye GP DÖNÜYOR MU?,...
Formula 1 Komik
Kanada GP 2025 - F1 Mis...
Formula 1 Komik
Kanada GP 2025 - F1 Mis...
Formula 1 Komik
İspanya GP 2025 - F1 Mi...

Yorum: #1
Alonso: 34. bile olsam burada olmayı evde oturmaya tercih ederim

[Resim: 3719.c056ae33]

103. Indy 500 öncesi gerçekleştirilen sıralama turlarında başarısız olmasının ardından yarışa katılamayacak olan Fernando Alonso, en azından yarışmayı denediği için mutlu olduğunu söyledi.

Eski Formula 1 pilotu, McLaren-Chevrolet ile katıldığı sıralama turlarında Kyle Kaiser'in Juncos Racing-Chevy'sine geçilmiş ve yarışa katılma hakkı elde edememişti.

"Tekrar katılıp katılmayacağımı bilmiyorum. Şu anda herhangi bir söz vermenin zor olacağını düşünüyorum. Karar vermek için henüz çok erken. Gelecek ay Le Mans 24 Saat sonrası ne yapacağımı dahi bilmiyorum. Dünya Dayanıklılık Şampiyonası programım bitiyor."

"2020 için açığım çünkü gelecek yıl benim için yarış anlamında ne gibi fırsatlar olacağını ya da ne gibi fırsatlar geleceğini tam olarak bilmiyorum. Yani gelecek yılki programı belirleyene kadar, aklımda bir fikir oluşturamam ya da söz veremem."

"Ama hep söylediğim gibi, gelecekte tekrar burada yarışmaktan mutlu olurum ve Triple Crown benim için bir hedef. Biliyorsunuz. Belki farklı serilerde ve farklı mücadelelerde yarışırım. Belki de gelecek yıl tamamen rahat olduğum yerlerin dışına çıkarım. Bu bir mücadele. Size çok fazla başarı getirebilir. Spor tarihinin bir parçası olabilir veya gerçekten hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bugün o günlerden birisi. Ama burada olmayı evde TV izleyen milyonlarca insana tercih ederim. Bunu yapmayı tercih ederim."

"Hepimiz hayal kırıklığı yaşadık ve bir dahaki sefere daha iyisini yapacağız. Ama bu tür şeylerden öğrenirsiniz. Daha önce de söyledim. Geçen yılki evde oturmaktansa, buraya gelip 34. olmayı tercih ederim."

"Her denememde en iyisini yaptım"

Sıralama turlarında elenmesini açıklaması istenen Alonso, elinden hiçbir şey gelmediğini ve aracın yeterince hızlı olmadığını söyledi.

"Bence bu pek çok şeyin birleşimiydi. Hızlı değildik. Sadece bugünden bahsetmiyorum, bütün bu süreçte zorlandık. Ancak sıralama turlarındaki bu dört tur gaza tamamen bastığım dört turdu. Dün araç yeterince hızlı olsaydı o zaman iyi olabilirdik ama buna sahip değildik. Her piste çıktığımda elimden geleni yaptım. Önden kaymayla sürdüm ve ayağımı hiç gazdan çekmedim. Sadece son turumda ayağımı azdan çektim çünkü lastik patlamıştı ve virajı dönemiyordum."

"Bugün gece yarısı yaptığımız değişikliklerle piste çıktık. Araçta her şeyi değiştirdik çünkü bir şeylere ihtiyacımız vardı. Çünkü sıralama turlarında olsak bile pazar günü yarışmak için felsefemiz doğru değildi. Birinci virajda aracın nasıl davranacağını bilmiyorduk ama yine de tam gaz gittik. Denedik."

Gurur duyuyor

Alonso, her ne kadar zorluklar yaşasalar da McLaren ve projeye destek verdi.

"Her zaman burada öğrenebileceğiniz şeyler vardır. Bunlar bir sonraki sefere, bir sonraki mücadelede geliştirebileceğiniz şeylerdir. Sadece Indy 500 açısından değil, bir sürücü olarak durum bu. Gurur duyuyorum."

"Elbette hayal kırıklığına uğradım çünkü yarışa katılamayacağız. Ama söylediğim gibi, McLaren bile olsanız ertesi gün ya da sonraki birkaç gün zayıf olabilirsiniz, ama sonrasında her şey unutulur. Önümüzdeki iki gün takım için zor olabilir. İşlerin böyle gitmesi haksızlık. Bugün sadece hızlı değildik, hepsi bu. Diğerleri iyi bir iş yaptılar ve onları tebrik deriz."

"Ama McLaren, motor sporlarında Indy 500'ü kazanan, Le Mans 24 Saat'te zafere ulaşan ve Formula 1 şampiyonluğu elde eden tek takım. Bunu sadece deneyerek yapabilirsiniz."

"Sadece bir seride kalırsanız, o zaman tüm tarihiniz için oraya konsantre olursunuz. Organizasyonunuz tek bir seride olur, sonunda başarılı olabilirsin. İyi sezonların ve kötü sezonların olabilir. Ama o küçük dünyada kalırsın."

tr.motorsport.com


20/05/2019, 14:41

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Grosjean, IndyCar'a geçse bile "oval" yarışlarda yer almayacak sadmin 0 437 26/01/2021, 12:26
Son Mesaj: sadmin
  Fittipaldi IndyCar'a dönmeyi ve F1'de yedek pilotu olmayı hedefliyor sadmin 0 1,025 11/12/2020, 16:03
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: "Yarışı debriyajsız bitirdik" sadmin 0 654 24/08/2020, 12:35
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1