play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 492
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grosjean, IndyCar'a geçse bile "oval" yarışlarda yer almayacak
26-01-2021, 12:26
sadmin
Patron
KONU:
202,882
MESAJ:
560,441
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Aston Martin, Amerika G...
Formula 1 Haberleri
Antonelli: "Yaşadığım i...
Formula 1 Haberleri
Hamilton, Horner söylen...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: "Her yarışt...
Formula 1 Haberleri
Alonso: "Singapur'da Ha...

Yorum: #1
Grosjean, IndyCar'a geçse bile "oval" yarışlarda yer almayacak

[Resim: 42733.634e3a53.f1tr.com]

Eski Formula 1 pilotu Romain Grosjean, IndyCar'a olan ilgisini gizlemezken, seriye geçse bile oval yarışlarda yer almayacağını söyledi.

RACER geçtiğimiz haftalarda Romain Grosjean'ın IndyCar'a geçmeye çok yakın olduğunu iddia etmişti.

Fransız sürücünün oval yarışlarda yer almaya sıcak bakmadığı biliniyor ve bundan ötürü bu yarışları atlayabileceği iddia edilmişti.

Ouest-France ile olan özel röportajında Grosjean, IndyCar'a geçse bile oval yarışlarda yer almayacağını doğruladı.

Sözlerine ilk önce fiziksel durumunu değerlendirerek başlayan Grosjean, "İşler benim için iyiye gidiyor. Acı hâlâ var, elim çok acıyor. Ama baş parmağımdaki atel artık çıkarıldı ve ellerimde artık bandaj yok. Bir bakıma normale dönmeye başlayabilirim, ki bu çok hoş. Kazada baş parmağımdaki bağlardan bir tanesi koptu ve bundan ötürü sol elimden ameliyat oldum. Sonrasında ise yanık tedavisine odaklandım. Geçen hafta check-up yaptırdım ve evde yapmam gereken çok fazla egzersiz var. Ellerimle ilgili yapmam gereken şeyler var."

"Şu anda can sıkıcı olan şey parmağımdaki sakatlık. Bağlarıma dikkat etmem gerekiyor. Bir tencere suyu boşaltmak bile baş parmağım için durumu zorlaştırabilir. Ayrıca sıcaklığa da dikkat etmem gerekiyor. Deri çok yeni olduğu için çok soğuk veya sıcak ortamlarda olmamaya dikkat ediyorum."

"Elbette yeniden yarışmak istiyorum. IndyCar, iyi sürücülerin olduğu güzel bir şampiyona. Yakından baktığım bir şampiyona mı? Evet. Ancak orada oval yarışlar var. Teknik olarak çok karmaşıklar. Bunu ailem veya akrabalarımla da konuşuyorum. Tartışıyoruz, takip ediyoruz, bunlar üzerinde çalışıyoruz. Ancak daha önce de söylediğim gibi eğer olursa iyi, olmazsa da başka bir şey yapacağız."

"Asla yapmayacağım şeyler var. Benim için kötü bir seçenek olmayan IndyCar'da, bu yarış bir Indy 500 bile olsa ovalde yarışmayacağım. En azından bu yıl yarışmayacağım. Geleceğin ne getireceğini bilmiyorum. Kazadan önce ovallerde yarışmak sorun olmazdı ama şimdi bunun için bekleyeceğim." dedi.

Grosjean, Le Mans'ı denemek istediğini de söylüyor.

"Yapmak istediğim şeylerden bir tanesi bu. Ancak bu yıl hâlâ iki yeni kural döneminin arasındayız. Toyota çok hoş görünen bir araç tanıttı ve diğer üreticilerin 2023 civarında geri dönmek istediğini biliyoruz."

"Aynı aracı takım arkadaşlarımla paylaşma fikri beni cezbeden bir şey. Formula 1'deki amacınız kendi başınıza mümkün olduğunca hızlı gitmektir. Diğer tarafta dayanıklılık yarışında herkesin hızlı gitmeye çalışması fikri beni heyecanlandırıyor."

"Bunu daha önce gerçek hayatta yapma şansım oldu. Ayrıca e-spor takımımla sanal ortamda da yapma fırsatım oldu. Tekrar böyle bir şey yapmak isterim."

"Elbette bunu prototip sınıfında yapmak isterim! (gülüyor) Galibiyet için yarışmak için buna ihtiyacınız var."

tr.motorsport.com


26/01/2021, 12:26

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Mick Schumacher: “IndyCar benim için gerçek bir seçenek” sadmin 0 80 15/10/2025, 0:25
Son Mesaj: sadmin
  Mick Schumacher, IndyCar testiyle açık tekerlekli sürüş tutkusunu yeniden canlandırdı sadmin 0 48 14/10/2025, 23:33
Son Mesaj: sadmin
  Rinus VeeKay, 2026 IndyCar Sezonu İçin Juncos Hollinger Racing ile Anlaştı sadmin 0 38 14/10/2025, 23:16
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1