play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 233
DeÄŸerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yorum Hızlı ve Emekli : VALENTINO ROSSI
14-08-2021, 23:11
sadmin
Patron
KONU:
208,378
MESAJ:
566,237
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Hamilton’ın Ferrari’ye ...
MotoGP
Deneyimli MotoGP Takım ...
Formula E
Verstappen’in Açıklamal...
Motor Sporları
2026 Formula 1 Bahreyn ...
Motor Sporları
2026 WSBK testlerinin l...

Yorum: #1
Hızlı ve Emekli : VALENTINO ROSSI



Ahh Doktor Ahh, bugünleri de mi görecektik. Bırakıyor muşsun? 25 yıl ne çabuk geçmiş. İçine sayısız başarı, 7 şampiyonluk sığdırdığın 25 yıl. 46 raporlu bir deli için hiç de fena değil.

Rekorlarla dolu bir kariyeri olan 42 yaşında efsane pilot Valentino Rossi, bu sezonu tamamladıktan sonra MOTOGp’den emekli olacağını açıkladı. Motogp’nin gelmiş geçmiş en iyisini seneye artık pistlerde göremeyeceğiz. Şimdi şahsına münhasır bu efsanenin müthiş kariyerine ve hayatına bir göz atalım ve hakkını teslim edelim.

Rossi efendinin hikayesi İtalya Urbino’da başlıyor. Stefinia hanımın ve Graziano beyfendinin çocuğu olarak. Graziano abimiz de bir motosiklet yarışçısı, yani Rossi’nin kaderi daha doğmadan yazılmış. Ya bir kasabın veya memurun çocuğu olarak doğsaydı, bugün bu videonun yerinde yeller esecekti. Coğrafya gibi aile de kader. Babası Graziano Rossi ufacık bir bebekken motora falan bindiremiyor tabi. Yenge elinde terlik bekliyor, motosiklet dışında bir şeye ikna etmesi gerekiyor karısını. Ne yapıyor el kadar bebeğe carting yaptırıyor. Tabi bizim bebe Rossi hızlandıkça daha fazlasını istiyor, 5 yaşındayken artık 60cc’lik kart motorundan 100cc motora geçiyor. Daha 11 yaşındayken bölgesel carting şampiyonasını kazanıyor. Sonra hem kendisine hem aileye güven gelince kendini bir minimoto’nun üzerinde buluveriyor. Onla da çok sayıda bölgesel yarışta başarı kazanıyor. Karting’de yarışmaya devam ediyor bir yandan, Ulusal karting şampiyonasında beşinci oluyor. Formula 1’e katılmasınının yollarını açacak olan Avrupa Carting serisine geçme planları yaparken, maliyetler yüzünden yönünü minimotoya çevirmek zorunda kalıyor.

1993 yılına geldiğimizde Rossi’ eski şampiyon pliot PAOLO pileri sayesinde Cagiva Mito ile İtalya’da yarışmaya başlıyor. Bizim Rossi 125cc’de yarışmaya devam ediyor ama bu sefer Rotax motoru kullanılan Sandroni iisimli bir prototiple, Bu motosikleti yapan abimiz ise Guido Mancini, eski bir yarışçı aynı zamanda, Efsane Şampiyon pilotlarla çalışmış, efsane bir adam. Hatta bir de belgeseli var, vaktiniz olursa mutlaka izleyin. Mancini, the motorcycle wizard.

Neyse sonra Rossi ilk şampiyonşuğunu kazanacak takıma yani Aprilia’ya geçerek 125cc İtalya şampiyonasında ilk büyük başarısına ulaşıyor.



»»»»»»»»»»»» ✔ F1tr. com İmza ® ««««««««««««
14/08/2021, 23:11

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İnceleme Bahreyn testlerinde en dayanıklı ve hızlı takımlar hangileriydi? sadmin 0 75 Dün, 22:26
Son Mesaj: sadmin
  İnceleme 2026 Red Bull F1 motoru, Mercedes’in iddia ettiÄŸi kadar hızlı mı? sadmin 0 201 Dün, 2:39
Son Mesaj: sadmin
  Yorum 2026 RB FORD EN HIZLI MOTOR MU? - MERCEDES NEDEN HEP ÖVÜYOR? sadmin 0 129 Dün, 1:16
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1