Caterham patronu Cyril Abiteboul, Formula 1'in; yeni dönemde başarılı olma baskısı altında olan üretici takımlar arasındaki harcama yarışından olumsuz etkilenebileceğini söyledi.
2015 sezonunda Honda'nın, tedarikçi olarak F1'e dönmesiyle üreticiler üzerindeki baskının daha da artacağını kaydeden Abiteboul, büyük takımların başarılı olmak için harcamalarını artıracağını, bunun da sadece üretici takımların başarılı olabileceği iki kulvarlı bir seri meydana getirebileceğini ifade etti.
2014 kurallarının Caterham gibi küçük takımlara başarılı olmaları yönünde imkan verdiğine inanıp inanmadığı sorulan Abiteboul, "Evet, bizim için küçük bir fırsat, orta gruba katılmamıza yönelik bir fırsat fakat en fazla orta gruba dahil olabileceğiz" cevabını verdi.
Abiteboul, "Herşey yeniden başlayacak ama orta grup öndeki takımlardan zaten oldukça uzak. Diğer önemli noktada 2015'te, başarılı olmak zorunda olan dört tane oyuncu yer alacak - Ferrari, Renault'lu Red Bull, Mercedes ve Honda. Her biri, yaptıkları harcamaların karşılığını vermek zorundalar. Kazanma mecburiyeti, bu üreticiler arasında devasa bir silahlanma yarışı başlatacak" dedi.
Abiteboul, "Bu, Formula 1 için büyük bir tehlike. Dört takım olacak ve onların arkasındakiler..." diye konuştu.
Ferrari teknik direktörü James Allison geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, fabrika takımlarının, yeni dönemde bağımsız takımlara karşı "büyük bir avantaja" sahip olacağını söylemişti.
İkinci olan daima ilk kaybedendir.
A.Senna