Yamaha, Toprak Razgatlıoğlu’nun 2026 MotoGP sezonundaki takım arkadaşını yaz arasından önce açıklayacak. Karar, Jack Miller ile Miguel Oliveira arasında verilecek.
Yamaha Motor Racing Direktörü Paolo Pavesio, 2026 sezonunda Toprak Razgatlıoğlu’nun MotoGP’deki takım arkadaşı olacak ismin yaz tatilinden önce netleşeceğini duyurdu. Kararın, Jack Miller ve Miguel Oliveira arasında verileceği belirtildi.
Toprak, geçen sezon BMW’ye geçişiyle takıma ilk şampiyonluğunu getirdi ve şu anda BMW ile ikinci şampiyonluğu için mücadele ediyor. Ancak Yamaha, MotoGP’de Pramac takımıyla fabrika destekli bir koltuk teklif ederek Razgatlıoğlu’nu yeniden kadrosuna katmayı başardı.
Pavesio: “Toprak gibi bir sürücünün yeteneğini gösterme fırsatını hak ettiğine inanıyoruz. Nasıl çalıştığını, nasıl sürdüğünü, neler yapabileceğini biliyoruz,” dedi.
Ancak Toprak’ın gelişi, mevcut sürücülerden birinin yerini kaybedeceği anlamına geliyor. Bu konu hakkında konuşan Pavesio: “Toprak’ı Jack ya da Miguel ile kıyaslamak istemiyorum. Onu takımda istedik ama bunun bir sonucu olacak,” diyerek değişimin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
Sezon başında Arjantin’de yaşadığı sakatlık nedeniyle Oliveira istikrarsız bir dönem geçirdi. Miller ise M1 projesine “enerji kattı” ve COTA’da elde ettiği beşincilik gibi güçlü performanslar sergilese de, son beş yarışta sadece 12 puan topladı.
Pavesio: “Miguel sakatlık nedeniyle zor bir başlangıç yaptı. Jack projeye enerji getirdi. Dalgalanmalar olabilir, çünkü M1’e hâlâ alışıyor. Durumu değerlendireceğiz ve Toprak için en iyi takım arkadaşı olabilecek isme teklif sunacağız,” ifadelerini kullandı.
Karar, 20 Temmuz’daki Brno yarışının ardından başlayacak yaz arasından önce verilecek.
“Yaz arasından önce Yamaha açısından sonuca varmak mantıklı olur,” diyen Pavesio, karar sürecinin dört yarış sonra tamamlanacağını belirtti.
Şu anda Yamaha’nın en formda MotoGP pilotu Fabio Quartararo, dünya sıralamasında 10. sırada yer alıyor. Miller 16., Alex Rins 17. ve Oliveira ise 22. sırada bulunuyor.
tr.motorsport.com