play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 394
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WEC WEC, her takıma minimum iki Hypercar yarıştırma kuralı getirmeye hazırlanıyor
31-03-2024, 11:02
sadmin
Patron
KONU:
202,818
MESAJ:
560,377
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Motor Sporları
Toprak Razgatlıoğlu: "M...
Formula 1 Haberleri
Nicholas Latifi emeklil...
Formula 1 Haberleri
McLaren şampiyonluğu de...
Formula 1 Haberleri
Brown: “Hanedanlık kurm...
Formula 1 Haberleri
Alpine’de Gasly’nin tak...

Yorum: #1
WEC, her takıma minimum iki Hypercar yarıştırma kuralı getirmeye hazırlanıyor

[Resim: 58646.47087d05.f1tr.com]

Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın Hypercar sınıfında yarışan üreticilerin önümüzdeki sezondan itibaren iki araçla katılmaları gerekecek.

Autosport'un edindiği bilgilere göre yeni kural, WEC gridinin 2025 yılı için mevcut 37 araçtan en az 40 araca çıkarılması planının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Bu kural, Cadillac Racing'in geçen sezondan beri yaptığı, Iron Lynx Lamborghini'nin bu yıl yaptığı ve Heart of Racing Aston Martin takımının gelecek sezon için duyurduğu gibi, bir fabrika takımının tek bir araçla yarışmasını ortadan kaldıracak.

Hypercar üreticilerinin ikiden fazla fabrika aracı kullanmasını engelleyen kural yürürlükte kalmaya devam edecek.

Sadece Blue Riband Le Mans 24 Saat WEC yarışında ikiden fazla araca izin veriliyor. Ancak ilave katılımlar ne üretici ne de sürücü puanı kazandırıyor.

Bu hamle Hypercar'ı en azından kısmen, her üreticinin iki araçlı tek bir ekip tarafından temsil edilmesini zorunlu kılan, 2024 için yeni olan LMGT3 kategorisiyle uyumlu hale getirecektir.

WEC organizatörü ve eş organizatörü Automobile Club de l'Ouest, yeni sezonda uygulanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan iki araç kuralı konusunda yorum yapmayı reddetti.

Planla ilgili haberler, Chip Ganassi Racing'in bu ayın başlarında Cadillac V-Series.R LMDh ile hem WEC hem de IMSA SportsCar Şampiyonası'nda tek araçlı fabrika programlarını yürütme anlaşmasının 2024 yılı sonunda sona ereceğini kabul etmesinin ardından geldi.

General Motors markasının WEC için potansiyel adaylarla yaptığı görüşmelerin iki araçlı bir operasyon üzerinde yoğunlaştığı biliniyor.

Iron Lynx, Lamborghini SC63 LMDh'nin ikinci sezonunda iki Hypercar katılımına çıkma niyetini gizlemedi.

Aston Martin, Kuzey Amerika'daki WEC ve IMSA serilerinin her birinde tek bir Valkyrie Le Mans Hypercar çalıştırmayı planladığını duyurdu. Ancak Heart of Racing geçtiğimiz ekim ayında programın lansmanında her iki seride daha büyük bir varlık için kapıyı açık bıraktı.

Garajist Isotta Fraschini, Fransız Duqueine takımı tarafından işletilen ikinci bir Tipo 6 LMH Competizone ya da başka bir takım tarafından işletilen ek bir araç olmak üzere iki araç kullanma olasılığı hakkında da açıkça konuştu.

Isotta bu yıl biri İngiliz Vector Sport takımı, diğeri de Duqueine tarafından işletilecek iki araçla temsil edilmeyi hedefliyordu.

WEC organizasyonu, grid büyüklüğündeki kısıtlamaların bir sonucu olarak yalnızca tek bir araçla katılımına izin verdi ve mali gerekçelerle Duqueine ile devam etmeyi tercih etti.

Yeni kararın, dünya şampiyonası üreticilerinin puanlarını almak yerine Takımlar için FIA Dayanıklılık Dünya Kupası olarak bilinen organizasyonda yarışan Hypercar'daki bağımsız takımlar üzerinde etkileri olabilir.

[Resim: 58647.b17b7df6.f1tr.com]

Dünya Kupası'nda yarışan takımların iki araç kuralına tabi olmayacağı anlaşılıyor. Ancak bu durum özel katılımlar için boş yerleri azaltabilir.

Gridin 40 aracı geçmeyecek şekilde genişlediği ve WEC'in LMGT3'te 18 araçla devam ettiği varsayımıyla, Cadillac, Lamborghini ve Isotta'dan ekstra araçlar ve iki araçlık bir Aston ekibi, 22 araçlık bir Hypercar gridinde müşteri takımları için gridde sadece iki boşluk bırakacaktır.

Bu yıl Hypercar'da üretici olmayan dört katılım var. İki Jota Porsche 963 ve Proton Competition'dan Alman üreticinin müşteri takımları ve bir AF Corse Ferrari 499P.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
31/03/2024, 11:02

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  WEC Porsche, Sezon Sonunda WEC Hypercar Programını Sonlandırıyor sadmin 0 63 09/10/2025, 1:09
Son Mesaj: sadmin
  LeMans McLaren, Le Mans’da yarışacak yeni Hypercar aracını tanıttı! sadmin 0 347 14/06/2025, 14:40
Son Mesaj: sadmin
  WEC Ferrari, 2026 için WEC Hypercar sürücü kadrosunda değişiklik yapmayacak sadmin 0 279 12/06/2025, 23:55
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1