Woking merkezli efsanevi yarış takımı McLaren, 2027 sezonunda Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na geri döneceğini resmen açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre, McLaren 2027 yılında Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın Hypercar kategorisinde mücadele edecek.
Takım, bu hamleyle hem geçmişindeki ikonik başarıları yeniden yaşatmayı hem de dayanıklılık yarışlarının zirvesinde kalıcı bir yer edinmeyi hedefliyor.
McLaren Racing CEO'su Zak Brown, "Geri döndük!" diyerek projeye duyduğu heyecanı dile getirdi.
Şimdilik takımın yarış pilotları ve hangi ortaklarla seriye dahil olacakları belirtilmedi. Bunların ilerleyen zamanlarda netleşmesi bekleniyor.
McLaren Racing, 1963 yılında yarış pilotu Bruce McLaren tarafından kuruldu. Takım, ilk Formula 1 yarışına 1966 yılında katıldı. O tarihten bu yana McLaren; 21 Formula 1 dünya şampiyonluğu, 191 Formula 1 Grand Prix zaferi, üç Indianapolis 500 galibiyeti ve 1995 yılında Le Mans 24 Saat yarışını ilk denemesinde kazanma gibi başarılara imza attı.
Bugün McLaren Racing, beş farklı motor sporları serisinde yarışıyor. Takım; Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Lando Norris ve Oscar Piastri, IndyCar Serisi’nde Pato O’Ward, Nolan Siegel ve Christian Lundgaard, Formula E Dünya Şampiyonası’nda Sam Bird ve Taylor Barnard, F1 Academy’de genç pilot Ella Lloyd ve F1 Sim Racing Şampiyonası’nda Lucas Blakeley, Wilson Hughes ve Alfie Butcher ile temsil ediliyor.
tr.motorsport.com