Volkswagen Motorsport WRC2’ye geri dönüş yapacak, tamamen yeni Polo GTI R5’i görücüye çıkardı.
Volkswagen, Skoda’nın aksine WRC2’de bir fabrika takımı olmayı düşünmüyor ama müşterilerine teknik yardım ve destek sağlayacak.
Gelecek senenin ikinci yarısında piyasaya çıkacak olan Polo GTI R5 önümüzdeki haftalarda teste çıkıyor olacak
Volkswagen Motorsporları direktörü Sven Smeets: "Polo GTI R5 ile WRC’deki 4 şampiyonluğumuzun deneyimini başarıyla yarışan müşterilerimize aktarmayı umuyoruz. Amacımız onlara ülke çapından WRC’ye kadar bütün klasmanlarda yarışabilecekleri birinci sınıf bir yarış aracı sunmak. Gelecek seneye ilk yarış denemesinden önce Polo GTI R5’i ciddi bir teste tutuyor olacağız. Böylece aracın dünyadaki her türlü zorlu ralli şartına dayanabileceğine emin olacağız" dedi.
Polo programı kıdemli mühendis Gerard-Jan de Jongh tarafından yürütülüyor. De Jongh, Sebastien Ogier’in 4 WRC şampiyonluğunda görev alıyordu.
GTI R5’in temeli bu sene lansmanı yapılacak altıncı jenerasyon Polo aracına dayanıyor. Volkswagen gelecek sene piyasaya çıkacak tek R5 değil.
Proton’un Iriz R5’in 2018’de piyasada olması bekleniyor. Toyota doğrudan püskürtmeli-enjeksiyonlu motoruna uygun olduğunda Yaris R5’İ üretiyor olacak.
&&&