1997 Formula 1 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve, Lewis Hamilton’ı Ferrari’deki zorlu sezon başlangıcı nedeniyle uyardı.
Lewis Hamilton'ın 2025 F1 sezonu, hayal ettiği gibi başlamadı. Ferrari, sezonun ilk altı yarışında sadece Charles Leclerc ile bir podyum elde edebildi ve takımlar şampiyonasında McLaren'ın 150 puandan fazla gerisinde kaldı.
Sprint yarışlarında zaman zaman parlak performanslar sergilese de genel tablo Hamilton açısından iç açıcı değil.
Villeneuve, Hamilton'ın mevcut durumunun Ferrari'nin ona olan güvenini sarsabileceği görüşünde.
Vision4Sport'a konuşan Villeneuve, "Lewis Hamilton'ın hiç mutlu olmadığını görebiliyorsunuz."
“Charles Leclerc giderek daha çok öne çıkıyor ve Lewis'in açıklamalarında sürekli olarak 'Üzgünüm' gibi cümleler duyuyorsunuz. Bu Lando Norris’te de oldu. Bir kez bu modda konuşmaya başladığınızda, yanmışsınız demektir."
"Bu noktada itibarınızı kaybedersiniz ve insanlar artık size güvenmez. Artık orada sadece bulunmak için bulunduğunuzu düşünürler."
"Bu, Ferrari gibi bir takıma vermeniz gereken doğru imaj değil. Ferrari bir volkan gibidir. O kıvılcımlara ihtiyaç vardır. O tutku, o ateşleyici ruh gerekir. Eğer kıvılcım yoksa, Ferrari'de bu büyük bir sorundur. Takımda çok fazla zamanınız olmaz."
"Mercedes'te Lewis'e zaman tanınmıştı ama Ferrari'de durum böyle değil. Orada direkt zirvede olmalısınız. Çin'deki sprint yarışında bir kıvılcım göründü ama ardından o kıvılcım yangına dönüşmedi."
"Lewis için Ferrari'ye geçmek, yeni bir aile ve yeni bir enerji demekti. Mercedes’te yaşadıklarının bir devamı olmamalıydı."
"Ama asıl belirleyici şey, takımlar Avrupa’ya döndüğünde ne olacağı. Pilotların nefes alacak zamanı bile olmadı, takvim gerçekten yorucuydu."
"Hamilton şu an neden işlerin yolunda gitmediğini anlamıyor gibi görünüyor. Bekleyip Monako'yu görelim, işte o zaman ne olacağını anlayacağız." yorumlarında bulundu.
tr.motorsport.com