Dört kez Formula 1 Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel, eski takım patronu Christian Horner’ın görevden alınmasının ardından Red Bull’un pist içi ve dışı sorunlarla karşılaşabileceği uyarısında bulundu.
Horner’ın yüksek profilli görevden alınması, sezonun başında Max Verstappen ve takımın McLaren ile rekabet etmekte zorlandığı bir dönemde gerçekleşti. Horner, 2005’te Red Bull Racing’in kuruluşundan bu yana takımın takım patronu olarak görev yapıyordu ve takımın gelişmekte olan güç ünitesi bölümünün de dahil olduğu birçok alanı yönetiyordu.
Laurent Mekies, Horner’ın boşalttığı göreve sorunsuz bir şekilde geçti ve Milton Keynes merkezli ekibin yeniden yükselişinde önemli rol oynadı. Bu yükseliş, Verstappen’i şampiyonluk yarışına geri döndürdü.
Ancak eski Red Bull şampiyonu Vettel, Horner’ın görevden alınmasının tam etkilerinin henüz ortaya çıkmadığını düşünüyor ve yönetim kurulunun Horner’ı göndermesine şaşırdığını itiraf etti.
Sky Sports’a verdiği röportajda, “Şaşırdım,” dedi. “Christian çok uzun zamandır oradaydı, en başından beri bu takımı tanıyor, takımın içini dışını biliyordu.”
Christian Horner, Sebastian Vettel’in Red Bull ile kazandığı dört Dünya Şampiyonluğu’na tanıklık etmişti.
Red Bull için sonuçlar Mekies döneminde dramatik şekilde iyileşmiş olsa da, Vettel Horner’ın takım üzerindeki etkisinin büyük olduğunu ve takımın uzun vadeli geleceği konusunda endişeli olduğunu belirtti.
“Bence bu yıl için her şey yerli yerindeydi,” diye konuştu. “Laurent’ı da tanıyorum, onunla çalıştım ve gerçekten harika bir insan. Ama Christian çok büyük bir iz bıraktı, sadece takımın kazandığı başarılar nedeniyle değil, aynı zamanda takımın merkezinde yer alıyordu, neler olup bittiğini çok iyi biliyordu. Organizasyon, yapı ve özellikle geleceğe dair plan hakkında tam bilgi sahibi değilim ama burada bekleyip göreceğiz demek doğru olur.”
Vettel, kısa bir süre Red Bull’da yöneticilik yapacağına dair söylentilere konu olmuştu ancak bu görüşmelerin sadece ilk aşamada kaldığını doğruladı.
“Bilmiyorum,” diye yanıt verdi. “Ben de okudum, bu konuda çok konuşuldu. Helmut ile biraz konuştum ama hiçbir yere varmadı, ilerlemedi. Şu an hayatımdan oldukça memnunum. Formula 1’i çok seviyorum. Başta biraz mesafe koymam gerektiğini düşündüm ama yarışları izliyorum, takip ediyorum ve sporu seviyorum. Takımdaki insanları da tanıyorum, bu yüzden hala yakın hissediyorum. Doğru fırsat, pozisyon ya da perspektif çıkarsa, belki seve seve üstlenebileceğim bir rol olabilir ama zaman gösterecek.”
trf1.net