play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Monaco GP 25 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 121
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verstappen: "Mercedes'in önde olması sürpriz değil çünkü sıralama turları bizim için korkunç geçti"
07-11-2021, 20:36
sadmin
Patron
KONU:
199,070
MESAJ:
556,167
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Verstappen Mucizesi | F...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Sıralamadaki Kazalar, M...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
İnsanyiyici33 Geri Dönd...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Monako GP Kime Uyuyor?,...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
İnsanyiyici33 Geri Dönd...

Yorum: #1
Verstappen: "Mercedes'in önde olması sürpriz değil çünkü sıralama turları bizim için korkunç geçti"

[Resim: 41426.fe6337c5.f1tr.com]

Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen, sıralama turlarında geride kalmasının ardından şaşırmadığını çünkü özellikle yol tutuş ve denge anlamında kendileri için korkunç bir seans olduğunu söyledi.

Max Verstappen, sıralama turları öncesinde tüm antrenman seanslarında güçlü performans göstermiş ve pole pozisyonu için favori olmuştu.

Ancak pole pozisyonu, sıralama turlarındaki harika performansıyla Mercedes'e gitti. Verstappen yarışa üçüncü sıradan başlayacak ve yanında Sergio Perez olacak.

Verstappen seansın ardından şöyle konuştu: "Doğruyu söylemek gerekirse sıralama turlarında, lastikleri çalıştırmakta zorlanıyorduk. Orta lastikler çok kötü değildi ama sonra üçüncü bölüme kalıp yumuşak lastiğe geçtiğimizde, her şey yolunda gitmedi. Gerçekten korkunç bir turdu."

"Yol tutuş yoktu. Lastiklerle iyi bir denge yakalayabilseydik elbette çok daha fazla zaman turu ortaya koyabilirdik. Son turum nispeten biraz daha iyi görünüyordu. Fakat önümde ne olduğunu bilmiyorum ama, Checo'yu sanırım Yuki tuttu ve ikisi de pist dışına gitti."

"Sonrasına her şey çok çabuk oldu, hızla yaklaştım ve ön tarafta havaya biraz toz kalktığını gördüm, bu yüzden bir aracın çarpmış olabileceğini düşündüm. Bu sebeple de sarı bayrak gereği ayağımı biraz gazdan çektim ama sarı bayrak çıkmadı."

"Zorlamaya devam etsem de 0.250 saniye gibi bir kayıp vardı. Turum temelde bitmişti. Ne yapabilirsiniz ki? Orada neler olduğuna bir bakacağım. Fakat büyük talihsizlikti. Bütün hafta sonu rekabetçi bir seviyede sürdükten sonra olması harika bir yer değil... Yine de ilk viraja kadar uzun bir mesafe var. Üçüncü sıradan başlıyorum ve önümüzdeki uzun bir yarış var."

Mercedes'in hızına şaşırıp şaşırmadığı sorulduğunda Verstappen, "Üçüncü bölümde gerçekten çok yavaştık ve yol tutuş berbattı. Sanırım son turumda durumu biraz toparladık."

"Lastikleri daha iyi bir aralığa sokuyorduk ama ne istediğimiz ne de tüm antrenmanlarda denge ya da araç davranış yoktu. Bu biraz gizemli bir konu fakat yarışta farklı lastiklerle yarışacağız. Bu yüzden dengenin yeniden iyi olacağını düşünüyorum. Yani söylediğim gibi, sonuç şaşırttı değil çünkü korkunç bir sıralama turları geçirdik."

"Şimdi dört araç da mücadelenin içerisinde. Umarım heyecanlı olur. Belki pit duvarı belirleyici bir faktör olabilir. Yani yarın göreceğiz." dedi.

Verstappen, antrenman turlarının sonunda da denge sorunundan şikayetçiydi.

Bu ikisinin bağlantısı sorulduğunda Verstappen, "Tamamen değil çünkü ilk bölümün başlangıcı iyiydi. Hatta ikinci bölüm bile iyiydi. Çıkış turlarına ve diğer şeylere bakmalıyız. Üçüncü bölümde, ilk turla ikinci tur arasında zaten fark vardı. Analiz edilecek birkaç şey var ama genel olarak harika değil." dedi.

[Resim: 41427.f521b41a.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
07/11/2021, 20:36

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  F1 ve Disney, Mickey Mouse'lu ürünler için iş birliklerini duyurdu sadmin 0 11 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen: "Imola gibi pistlerin yavaş yavaş takvimden çıkarılması üzücü" sadmin 0 9 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen: "'Garip şeyler' yaşanmadığı sürece Red Bull'da kalmayı planlıyorum" sadmin 0 40 Dün, 3:05
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1