2016 Formula 1 Dünya Şampiyonu Nico Rosberg, Max Verstappen'in 'yılın pilotu' olduğunu düşünüyor.
Sky Sports F1 yayınında konuşan Nico Rosberg, dört kez dünya şampiyonu olan Max Verstappen'in bu sezon hâlâ şampiyonluk şansına sahip olduğunu düşünüyor.
Rosberg, "Max hâlâ şampiyonluk savaşının içinde. Son 'normal' pist Imola'ydı ve orada yarışı domine etti. Çok, çok hızlıydı."
"Burada biraz geride görünüyor ama hâlâ oldukça yakın ve takımların ne kadar yakıtla çıktığını asla tam olarak bilemezsiniz. Gerçekten inanılmaz bir şekilde sürüyor."
"Benim için, bu yılın pilotu Max. Max'i asla göz ardı edemezsiniz." dedi.
Rosberg, pist kenarından yaptığı gözlemlerde Verstappen'in ne kadar farklı olduğunu şu sözlerle anlattı: "Benim için çok ilginçti çünkü uzun zamandır ilk kez pist kenarındaydım ve orada gerçekten Max Verstappen'in büyüsünü gördüm."
"Öncelikle, bu araçların arka tarafları çok dengesiz. Pilotların direksiyonla sürekli uğraştığını görüyorsunuz; arka taraf sürekli savruluyor. Araçlar ağır, dengesiz ve herkes için kontrol etmesi zor."
"Ama Max Verstappen viraja geliyor ve gerçekten inanılmaz bir şey yapıyor. Ön tarafın kaymasını azaltıyor ve bunu hafifçe arka kaymaya dönüştürüyor. Başka her pilot bu durumda çok büyük savrulmalar yaşıyor, ama Max o arka kaymayı son derece dar bir pencere içinde tutmayı başarıyor."
"Eğer bu pencerenin dışına çıkarsanız, lastikleri fazla ısıtırsınız, kontrolü kaybedersiniz ve çok zaman kaybedersiniz. Ama Max o kaymayı o dar aralıkta, mükemmel bir dengeyle tutuyor. Bu adeta bir sanat eseri gibi. Gerçekten inanılmaz."
Rosberg daha sonra Verstappen’i takım arkadaşı Yuki Tsunoda ile kıyasladı: "Yuki Tsunoda'ya baktığınızda viraja girerken büyük bir önden kayma yaşadığını ve ardından ani bir şekilde arkadan kaymaya geçtiğini görürsünüz."
"İşin özü bu. Bu yüzden Max her takım arkadaşından daima 0.6 saniye daha hızlı oluyor."
Daha sonra Rosberg, sezonun öne çıkan anlarını SkyPad'de Sky Sports F1 yorumcusu ve eski F1 pilotu Anthony Davidson ile birlikte inceledi. İkili, sezonun açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix’sini de konuştu.
Rosberg, Verstappen'in birebir mücadelelerdeki ustalığına da değindi: "Ben de zamanında bu geçişlerin kurbanı oldum. O tam gaz dıştan gelip beni geçmişti. Koşullar birebir aynıydı. Sadece ben o sırada şampiyonluk için savaşıyordum ama o savaşmıyordu. Aradaki fark bu."
"Ama bunu defalarca gördük. Max birebir mücadelelerde de inanılmaz."
tr.motorsport.com