Red Bull pilotu Max Verstappen, Singapur GP öncesinde Nürburgring deneyiminden şampiyonluk şansına, sıcaklık tehlikesinden takımın son formuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz hafta sonu Nürburgring’de farklı bir seride yarışıp kazanan Verstappen, “Çok eğlenceliydi. Islak ve kuru zeminde tecrübe kazanmak güzeldi. Kazanmak ekstra bir bonus oldu ama beni daha iyi bir F1 pilotu yapar mı? Simülatörde yıllardır yaptığım için çok büyük fark yok ama kesinlikle kötü de değil” dedi.
Yoğun takvime değinen Verstappen, bu yarışın ardından kısa bir ara vereceğini, gelecek sezon GT3 programıyla hangi yarışlara katılabileceğinin ise F1’deki şartlara bağlı olacağını söyledi.
Singapur için beklentilerini dile getiren Hollandalı pilot, yüksek yere basma kuvveti isteyen pistlerde Red Bull’un zorlandığını hatırlatarak,
“Son iki yarış düşük yere basma kuvveti ayarlarıyla koşuldu ve iyiydik. Burada lastik aşınması yüksek, yere basma kuvveti ihtiyacı fazla."
"Aracımız düşük yere basma kuvveti ayarlarında daha verimli, bu yüzden burada nasıl olacağımızı bekleyip göreceğiz. Geçen yıl ikinci olduk ama galibiyetten çok uzaktık. Umarım daha rekabetçi oluruz” dedi.
Şampiyonluk şansı sorulduğunda ise Verstappen, “69 puan hâlâ çok fazla, McLaren inanılmaz derecede baskın. Ben her yarışa ayrı bakıyorum. Eğer kazanırsak harika, kazanmazsak hayat devam ediyor."
"Yüzde verirsem, yüzde 50. Ya olacak ya olmayacak” ifadelerini kullandı. Takımda moralin son iki galibiyetle yükseldiğini de belirten pilot,
“Bazı kişiler daha pozitif ama genel bakışımız değişmedi. Yönümüzün doğru olduğunu görmek güzel. Şampiyonluk gelmezse sorun değil ama markalarda ikinci sıra için de hâlâ fırsat var” dedi.
Verstappen ayrıca F1 takviminin 24 yarıştan oluşmasının kendisini sınırladığını kabul etse de bunu sorun etmediğini söyledi: “F1 hâlâ ana hedefim. Bu kadar yarış çok ama bunu kabul ederek geldim. Evet, bazen başka yarışları kaçırıyoruz ama ben hâlâ gencim. O yarışlara ileride de katılabilirim.”
Son olarak Nürburgring’de gördüğü ilgiden bahseden Hollandalı, “Alman seyircisi her zaman dayanıklılık yarışlarına büyük ilgi gösterir. Padokta, pistte, start öncesinde inanılmaz bir atmosfer vardı. Bu ilginin daha da büyüyeceğini düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
tr.motorsport.com