Alpine F1 takımının çaylak pilotu Yuki Tsunoda, Bahreyn GP'de kıran kırana bir mücadele verdiği Fernando Alonso hakkında açıklamalarda bulundu.
Formula 1’e bu sezon giriş yapan 20 yaşındaki Yuki Tsunoda, sezonun ilk yarışı olan Bahreyn GP’de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti.
Fernando Alonso’nun aracındaki problem nedeniyle çekildiği yarışta Tsunoda, dokuzuncu sırada yer alarak ilk yarışından puanla ayrılmayı başardı.
Sky Sports’a konuşan Japon pilot: "Babam oldukça büyük bir Alonso hayranı, özellikle de sürüş stili açısından. Aracı kullanma tarzını seviyor. Onu ilk gördüğü zaman sanırım Suzuka’daydı ve griddeki en iyi pilot olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı.
"Elbette Fernando’yu hedefliyordum ve onunla beraber birkaç tur attım. Lastikleri nasıl kullandığını, her virajı nasıl döndüğünü öğrendim. Onu geçtikten sonra sürüş tarzını kopyalamaya çalıştım ve bazı virajlarda aracım için daha iyi oldu."
"Umarım bir dahaki yarışta onunla birlikte gitmek zorunda kalmam çünkü aracının durumu farklı olsa da başlangıç için daha ilerilerde olmak istiyorum. Ondan, gelecekte bana büyük fayda sağlayacak şeyler öğrendim."
Formula 1’de sezonun ikinci yarışı önümüzdeki hafta sonu İtalya GP’sinde gerçekleşecek.
eureur