play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 60
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toprak Razgatlıoğlu da Fabio Quartararo gibi V4 motorunda sorun yaşamış
05-02-2026, 22:41
sadmin
Patron
KONU:
207,843
MESAJ:
565,683
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Zak Brown’dan Alonso me...
MotoGP
Toprak Razgatlıoğlu: “T...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Araç gerçekte...
Formula 1 Haberleri
Antonelli ultra nadir M...
MotoGP
Bagnaia: "Önceliğim fab...

Yorum: #1
Toprak Razgatlıoğlu da Fabio Quartararo gibi V4 motorunda sorun yaşamış

[Resim: 64594.3568bd09.f1tr.com]

Toprak Razgatlıoğlu ve Yamaha V4 pilotları, MotoGP’nin Sepang’daki sezon öncesi testinin üçüncü ve son gününde yeniden piste döndü. Pilotlar, çarşamba günü güvenlik endişeleri nedeniyle seanslara katılamamıştı.

Fabio Quartararo’nun salı günü yaşadığı ve ardından sakatlığı nedeniyle testten çekilmesine yol açan duruşu, Yamaha garajında ciddi endişelere yol açtı. Takım, sorunun kaynağını ilk etapta tespit edemedi.

Henüz teşhis edilemeyen bu problemin, pistin yüksek hızlı bölümlerinde tekrar etmesinden ve pilotların güvenliğini riske atmasından endişe edildi. Bu nedenle Yamaha garajının kapıları ikinci günde kapalı kaldı ve ekip incelemelerine devam etti.

Yamaha, perşembe günkü seanslar öncesinde geçici bir çözüm bulduklarını açıkladı. The Race’in haberine göre, pilotlar motor üzerindeki stresi azaltmak amacıyla kısıtlanmış güçle piste çıktılar.

Alex Rins: “Toprak Razgatlıoğlu da Quartararo ile aynı Yamaha sorununu yaşadı”

Yamaha, sıralı dört silindirli motorunu bırakma kararı aldıktan sonra Augusto Fernandez, V4 motorun erken bir versiyonuyla wildcard katılımlar gerçekleştirmiş ve ekip geçen yıl kapsamlı bir test programı başlatmıştı.

Ancak Yamaha, Malezya’da hem özel Shakedown testinde hem de ilk özel testte çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldı. Başlangıçta sadece Quartararo’nun motorunun arızalandığı düşünülüyordu. Ancak Alex Rins, Pramac Yamaha pilotu Toprak Razgatlıoğlu’nun da bir motor arızası yaşadığını açıkladı.

Rins, “Neyse ki bugün piste çıkabildik, ancak fazla tur atmadık ve dikkatli davrandık,” ifadelerini kullandı. “Bize Fabio ve Toprak’ın iki motoru, yani birer motoru arızalandırdıklarını söylediler ve güvenlik gerekçesiyle riski sınırlamak istediler. Tayland’da daha fazla motor almayı ve pistte özgürce sürüş yapabilmeyi bekliyoruz,” dedi.

Yamaha’nın D sınıfı imtiyazları, pilotların Shakedown testine katılmasına olanak tanıdı. Bu nedenle Razgatlıoğlu’nun çaylak sezonu öncesinde yeterli sürüş yapamaması büyük bir sorun teşkil etmiyor.

Padok kaynakları: “Yamaha’nın V4 motorundaki sorunun kaynağı akü olabilir”

Sepang’da 30 derecenin üzerinde sıcaklıklarda test yapan pilotlar, Yamaha’nın sorunlarının sıcak havayla daha da kötüleştiğini belirtiyor. Sezonun ilk yarışı olan Tayland Grand Prix’si ise yılın en sıcak yarışlarından biri olacak ve motor sıcaklığının yönetimi diğer bazı yarışlarda da önemli bir zorluk oluşturacak.

Padokta yer alan kaynaklar, El Periodico’ya verdikleri demeçte Yamaha’nın “aküyle ilgili teknik bir sorun” yaşadığını, Malezya’daki yüksek sıcaklıkların da bu sorunu tetiklediğini belirtti.

Sezon başlamadan önce son iki günlük test, 21-22 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. MotoGP sezonu ise ayın son hafta sonunda başlayacak.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Toprak Razgatlıoğlu: “Tur zamanlarımın iyileşmemesi motivasyonumu olumsuz etkiliyor” sadmin 0 42 15 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Test 2026 MotoGP Sepang testi: Son günde zirve Alex Marquez'in, Toprak 18. sırada sadmin 0 32 23 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Toprak Razgatlıoğlu, Sepang MotoGP Testlerini Değerlendirdi: "Beklentilerimin Altında Kaldı" sadmin 0 54 49 dakika önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 26 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1