Yine pist çevresinde görüşü kısıtlayan yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen ve 2026 Formula 1 sezonunun başlangıcını simgeleyen shakedown testlerinin üçüncü günü, Circuit de Barcelona-Catalunya’da devam ediyor.
Barselona'da üçüncü gün, pistte altı takım yer aldı.
McLaren, kamuflajlı MCL40'ını ilk kez piste çıktı. Lando Norris, geçici siyah renk düzenine sahip ve papaya turuncusunu gizleyen, ancak şampiyonluğu simgeleyen #1 numarayı taşıyan aracı kullandı.
Resmi olmayan zamanlara göre sabah seansının en hızlı ismi Alpine ile Franco Colapinto oldu. Arjantinli pilot, öğleden sonra aracı Pierre Gasly'ye devretmeden önce piste çıktı ve kronometrelerde 1:19.1'lik tur zamanı kaydetti. Colapinto böylece bu haftaki test programını tamamlamış oldu; Alpine'in bir günü daha bulunmasına rağmen o gün direksiyon başına Gasly geçecek.
Dayanıklılık tarafında ise Mercedes dikkat çekti. George Russell, Mercedes motorunu yoğun şekilde kullanarak 70'in üzerinde tur attı. Sıra dışı ön kanat tasarımıyla ses getiren Alman ekipte, öğleden sonra koltuğun Andrea Kimi Antonelli'ye devredilmesi bekleniyor.
Günün kötü haberi Audi cephesinden geldi. İlk saat dolmadan Nico Hülkenberg, RS26'yı pist kenarında durdurmak zorunda kaldı. Bu, yeni motor üreticisi Audi'nin üç gün içinde yaşadığı üçüncü teknik problem oldu.
tr.motorsport.com