Mercedes, kendi evindeki Almanya GP'ye ön kanatta, kanatçıklarda ve karoserde yapmış olduğu güncellemelerle geldi.
Bargeboard ve sidepod yanındaki hava yönlendiricilerin büyük önem kazandığı ve gittikçe karmaşıklaştığı sezonda Mercedes, bu bölümlerde bu sezon birçok güncelleme yaptı. Almanya GP için de geliştirme çalışmaları devam etti ve Mercedes önceki tasarımına göre tamamen farklı bir tasarımla geldi.
Sezon boyunca sidepod yanındaki dikey bölümde 4 benzer kanatçık kullanan Mercedes, Almanya GP'ye tamamen farklı bir tasarımla geldi. Yeni tasarımda (sol üst ok) yatay bir şekilde ortadan kıvrılarak geriye doğru uzanan 3'lü ince kanatçık bulunuyor. Bu tasarım Mercedes'in tasarımına göre daha sıra dışı bir tasarım ve Haas'ın tasarımına benziyor. Bu kanatçıklar arka tarafta farklı bir şekilde dikey kanada bağlanıyor.
Mercedes neden böyle bir değişiklik yapıldı henüz bilinmiyor ancak sidepodun altındaki kesikten arka bölüme daha fazla hava akımı göndermek için bu yönde bir değişiklik yapılmış olabilir. Bargeboard bölümü ile tamamen bağlantılı bir şekilde çalışan bu bölüm, öncelikle ön tekerleklerden gelen kötü havayı aracın tabanından uzaklaştırıyor ve iyileştirdikten sonra aracın arka tarafına doğru yönlendiriyor.
Aynı zamanda mor ok ile işaretlenen bağlantı noktasının tasarımı bu bölümdeki hava akımını sidepodun üzerinden aşağıya doğru itmeye yardımcı oluyor.
Yeni ön kanat
Yeni ön kanatta planya kısmı, üstteki iki parçanın kısaltılması sayesinde daralmış gibi görünüyor. Bu sayede planya kısmının ön kanat kenarına bağlanan bölümü daha da ileriye gelmiş durumda. Sezonun başında Mercedes'in bu bölümde yaptığı değişiklik, lastik patlatabileceği sebebiyle yasaklanmıştı. Kurallara göre ön kanat planyalarının dışarıdan görünmemesi gerekiyor.
Ön kanadın dış kısmında da küçük bir değişiklik bulunuyor. Bu, aerodinamistlerin ön kanattaki hava akımını lastiklerin dışına yönlendirmek için çalışmaları sürdürdüğünü gösteriyor.
Arka taraf değişiklikleri
Aracın arka tarafı, soğutmanın iyi olması için çok ciddi bir şekilde açılmış gibi görünüyor. Mercedes, Avusturya'da sıcak havada yaşadığı sorunları tekrar yaşamamak için böyle bir değişiklik yapmış gibi.
Bunun dışında arka kanadın dış kısmında da değişiklik var. Sarı ok ile gösterilen kısımda basamak şeklinde kesikler yer alırken kanadın dış kısmında minik kanatçıklar yer alıyor.
Arka kanatlarda üretilen girdaplar, nemli koşullarda su buharı gibi görünüyor. Mercedes, bu tasarım ile o girdapları daha iyi kontrol etmeyi hedefliyor.
Bu kapsamda aracın arka tarafında üretilen basınç farklı şekilde yönlendirilebilir. Havanın kanadın altından daha iyi bir şekilde emilmesiyle daha fazla yere basma gücü üretilebilir.
tr.motorsport.com