play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 110
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Takamoto Katsuta, İsveç Rallisi’nde Toyota’ya Üçlü Liderlik Getirdi
14-02-2026, 08:36
sadmin
Patron
KONU:
208,236
MESAJ:
566,091
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
WRC
2026 WRC İsveç: Katsuta...
Formula 1 Haberleri
Alonso: “Yüksek hızlı v...
Formula 1 Haberleri
Piastri: “Sınırda Seyre...
MotoGP
Marco Bezzecchi, 2027 M...
WRC
Ali Türkkan ve Kerem Ka...

Yorum: #1
Takamoto Katsuta, İsveç Rallisi’nde Toyota’ya Üçlü Liderlik Getirdi

[Resim: 65170.6f4ebd31.f1tr.com]

2026 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ikinci ayağı olan Rally Sweden’de ilk günün ardından Takamoto Katsuta ve yardımcı pilotu Aaron Johnston, Toyota’nın üçlü liderliğine öncülük ederek günü zirvede tamamladı. Katsuta, altı etap sonunda Elfyn Evans – Scott Martin ikilisinin 2.8 saniye önünde yer aldı.

Sami Pajari – Marko Salminen ikilisi geçici podyumu tamamlarken, Hyundai WRT adına yarışan Esapekka Lappi – Enni Mälkönen dördüncü sırada günü bitirdi. Adrien Fourmaux – Alex Coria beşinciliği elinde tutarken, yarış öncesinin favorisi Oliver Solberg – Elliot Edmondson çifti ise zorlu bir sabah bölümünün ardından altıncı sırada yer aldı.

Solberg, Perşembe akşamı koşulan kısa gece etabını kazanarak rallinin ilk lideri olmuştu. Onu sırasıyla Evans, Katsuta ve Pajari takip etti.

Cuma Sabahı: Toyota’lar Zirvede

Cuma sabahı etaplarında Elfyn Evans, Toyota GR Yaris’iyle açılış etabında liderliği ele aldı. Katsuta ise yakın takibini sürdürdü. Oliver Solberg, kısa süreli bir spin ve stop yaşadı; bu sırada birkaç saniye kaybetti. M-Sport Puma ile yarışan Martins Sesks – Renars Francis ikilisi ise çifte lastik patlaması yaşadı ve Evans’a karşı yedi dakikadan fazla zaman kaybetti.

Jon Armstrong – Shayne Byrne ve TGR müşteri pilotu Lorenzo Bertelli de lastik patlamasıyla zaman kaybeden isimler arasında yer aldı.

Üçüncü etapta Solberg, büyük bir hata yaparak yoğun kara saplandı ancak mucizevi şekilde yola dönmeyi başardı. Fakat bu sırada lastik patlattı ve etabın sonunda iki kez kar banketine temas etti.

Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe ikilisi de üçüncü etapta hata yaparak 1 dakika 20 saniye kaybetti. Sesks ise bir başka lastik patlaması yaşadı ve lastiğin tamamen parçalanması sonucu Puma’sında ciddi hasar oluştu. Son etapta, araca en az hasarlı lastiği takarak günü tamamlamak zorunda kaldı.

Servis alanına dönüldüğünde, Sesks’in aracındaki hasarın devam etmesi ve kaybedilen zaman nedeniyle M-Sport ekibi, aracı Cumartesi günü için tamir etmeye karar verdi ve Sesks günü bıraktı.

Solberg, dördüncü etapta en iyi zamanı elde ederken, Evans servis alanına 14.5 saniyelik liderlikle döndü.

Katsuta’dan Öğleden Sonra Hamlesi

Öğle arasının ardından Takamoto Katsuta, beşinci etapta en hızlı isim oldu ve Evans ile arasındaki farkı neredeyse dokuz saniye azalttı. Altıncı etap sonunda ise Evans’ın liderliği sadece 2.5 saniyeye indi; Katsuta bir etap galibiyeti daha aldı.

Thierry Neuville, yedinci etapta hem kendisinin hem de Hyundai’nin hafta sonundaki ilk etap galibiyetini elde etti. Ancak gözler liderlik mücadelesindeydi. Katsuta, etapta üçüncü en hızlı zamanı yaptı fakat Evans’tan 2.6 saniye daha hızlıydı ve genel klasmanda 0.1 saniyeyle liderliğe yükseldi.

Solberg, son Umea Sprint etabını kazanarak beşinci sıradaki Fourmaux ile arasındaki farkı 0.7 saniyeye indirdi. Katsuta ise Evans’a karşı avantajını 2.7 saniyeye çıkardı.

WRC2’de Korhonen Lider

WRC2 kategorisinde Roope Korhonen, Teemu Suninen’in 10 saniye önünde lider durumda. Lauri Joona ise kategorinin geçici podyumunu tamamladı.

Mikko Heikkila, ikinci etapta küçük bir hata yaptı ve aracını kara sapladı. Seyircilerin yardımıyla yola dönmeyi başarsa da 20 dakika kaybetti.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
3 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2026 WRC İsveç: Katsuta, liderliği Evans'ın elinden aldı sadmin 0 64 17 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Oliver Solberg, Monte Carlo Rallisi’nin En Genç Kazananı Oldu sadmin 0 250 25/01/2026, 23:35
Son Mesaj: sadmin
  WRC Islas Canarias Rallisi’nin Takvimdeki Yeri 2029’a Kadar Garanti Altına Alındı sadmin 0 198 12/01/2026, 1:37
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 15 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1