play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 46
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oliver Solberg, Monte Carlo Rallisi’nin En Genç Kazananı Oldu
25-01-2026, 23:35
sadmin
Patron
KONU:
207,330
MESAJ:
565,164
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Motor Sporları
2026 Daytona 24 Saat: P...
Formula 1 Haberleri
Aston Martin, Beş Yılın...
Formula 1 Haberleri
Verstappen, 2026 Nürbur...
Formula 1 Haberleri
Alpine, Horner ile Azın...
Formula 1 Haberleri
Red Bull, RB22’nin Reka...

Yorum: #1
Oliver Solberg, Monte Carlo Rallisi’nin En Genç Kazananı Oldu

[Resim: 63765.00a3d7ef.f1tr.com]

Oliver Solberg, Monte Carlo Rallisi’nde Tarihe Geçti

Oliver Solberg ve yardımcı pilotu Elliot Edmondson, Monte Carlo Rallisi’nin 94. kez düzenlenen bu ikonik ayağında tarihe geçti. Genç İsveçli pilot, bu prestijli ralliyi kazanan en genç isim olarak adını tarihe yazdırırken, WRC’de sezonun ilk yarışının ardından şampiyona liderliğini de ele geçirdi.

Bir Solberg’in WRC şampiyonasında son kez liderlik koltuğuna oturduğu yıl ise 2005’ti. O dönem Oliver’ın babası Petter Solberg, Monte Carlo’da zafere ulaşamamıştı.

Bu zafer, Solberg ve Edmondson’ın Rally1 kategorisindeki ikinci yarışlarında ikinci galibiyetleri oldu. Genç pilot, yarış sonrası duygularını şu sözlerle ifade etti: “Şu an bunun gerçekliğini kavrayamıyorum. Benim için çok duygusal bir gün. Hayatımda katıldığım en zorlu ralliydi. Bu otomobille asfaltta ilk rallim ve burada, Monte Carlo’da kazanıyoruz. Toyota’ya bana olan güvenleri ve inançları için büyük bir teşekkür etmek istiyorum. Takım çalışması gerçekten olağanüstüydü.”

Toyota Gazoo Racing, Rakiplerine Üstünlük Kurdu

Toyota Gazoo Racing, rakipleri Hyundai’ye bir kez daha üstünlük sağladı ve podyumun tamamını kapattı. Elfyn Evans ve yardımcı pilotu Scott Martin ikinci sırada finiş görürken, Monte Carlo’da on kez zafere ulaşan Sébastien Ogier ile Vincent Landais ise üçüncülüğü elde etti.

Hyundai adına en iyi sonucu Adrien Fourmaux ve Alex Coria dördüncülükle aldı. İkili, takım arkadaşları Thierry Neuville ve Martijn Wydaeghe’nin yaklaşık 4,5 dakika önünde finişe ulaştı.

Leo Rossel ve Guillaume Mercoiret, kariyerlerinin ilk Rally2 galibiyetini elde etmekle kalmadı, genel klasmanda da altıncı sırada yer aldı.

Zorlu Koşullar, Sürpriz Sonuçlar

Solberg, pazar gününe 59,3 saniyelik avantajla başladı ve kar, buz ve çamurla kaplı etaplarda bu farkı korumayı başardı. Koşullar o kadar zorluydu ki, daha çevik ve daha az güçlü olan Rally2 ve Rally3 otomobilleri öne çıkmaya başladı.

Matteo Fontana ve Alessandro Arnaboldi, Ford Fiesta WRC3 ile etap galibiyetine ulaştı. Yohan Rossel, Lancia Ypsilon Rally2 ile ikinci en hızlı zamanı kaydederken, Cedric Cherain/Jasper Vermeulen (Skoda Fabia Rally2) ve Romet Jurgenson/Siim Oja (Fiesta Rally2) onları takip etti.

Rally1 kategorisindeki en hızlı otomobil ise Evans’ın Toyota’sı oldu. Evans, Adrien Fourmaux ile beşinci sırayı paylaşırken, ilk altı sıranın üçü yine Rally2 otomobillerine gitti.

etapta zafer Fontana ve Yohan Rossel’in olurken, Evans üçüncü en iyi zamanı elde etti ve Wolf Power Stage’de üçüncü etap galibiyetini hanesine yazdırdı.

M-Sport Ford İçin Kabus Gibi Son

Yarışın sondan bir önceki etabı, M-Sport Ford ekibi için tam anlamıyla bir felakete dönüştü. Takımın iki pilotu Jon Armstrong ve Josh McErlean, Puma Rally1 otomobilleriyle kaza yaparak yarış dışı kaldı.

Monte Carlo Rallisi’nin detaylı analizleri ve tüm gelişmeler için Motorsport Monday’in yarın yayımlanacak tam raporunu takip edebilirsiniz.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2026 WRC Monte Carlo: Oliver Solberg, dominant zaferle tarih yazdı sadmin 0 38 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Solberg, Cumartesi Günü Rallide Parladı sadmin 0 138 Dün, 3:20
Son Mesaj: sadmin
  2026 WRC Monte Carlo: Solberg kontrolü elinde tutmaya devam ediyor sadmin 0 124 Dün, 3:17
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 21 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1