play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 346
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 332
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 306
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 252
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 192
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 142
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 89
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 16| Puanı 28
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:678, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:341, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:334, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:331, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:59, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:48, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Meksika GP 26 Ekim 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 159
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sir Frank Williams'ın vefatı sonrası taziye mesajları yağıyor
29-11-2021, 00:02
sadmin
Patron
KONU:
203,151
MESAJ:
560,749
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2025 Meksika GP hafta s...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Meksika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Meksika GP 26...
Formula E
Citroen, İlk Formula E ...
Formula 1 Haberleri
Max Verstappen ‘av peşi...

Yorum: #1
Sir Frank Williams'ın vefatı sonrası taziye mesajları yağıyor

[Resim: 42919.ba5c87ef.f1tr.com]

Williams F1 takımının kurucusu Sir Frank Williams'ın 79 yaşında vefat etmesinin ardından motor sporları dünyasında taziye mesajları yağdı.

1977'de Williams Grand Prix Engineering'i kuran Sir Frank Williams, Pazar günü hayatını kaybetti.

Takımın başında bulunduğu 1979-2012 yılları arasında Williams, toplamda 114 galibiyete ulaştı ve tarihin en başarılı takımlarından birisi oldu.

F1 dünyasının önemli isimleri arasında olan Williams'ın vefatı, tüm motor sporları dünyasını yasa boğdu.

Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali yaptığı açıklamada, "Bu sabah Claire Williams beni aradı ve sevgili babası Sir Frank Williams'ın vefat ettiğine dair bu üzücü haberi paylaştı. Hayattaki en büyük zorlukların üstesinden gelen ve her gün, hem pist üstünde hem de pist dışında kazanmak için savaşan sporumuzun gerçek devlerinden birisiydi."

"Formula 1 ailesinin çok sevilen ve saygı duyulan bir üyesini kaybettik. Frank çok özlenecek. Başarıları ve kişiliği sonsuza kadar sporumuzun bir parçası olacak. Bu zor zamanda düşüncelerim Williams ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte." dedi.


FIA Başkanı Jean Todt şunları yazdı: "Bu, gerçekten üzücü bir haber. Sir Frank Williams, F1 tarihinde kalıcı bir iz bırakıyor. O bir öncü, istisnai bir karakter ve örnek bir insandı. Tüm FIA Topluluğu olarak düşüncelerimiz onun ailesi, arkadaşları ve Williams Racing ile birlikte. Huzur içinde uyu dostum."

Williams sürücüsü George Russell şunları ekledi: "Bugün takımımıza şekilde veren adama veda ediyoruz. Sir Frank gerçekten harika bir insandı ve güzel anılarımızı her zaman hatırlayacağım. O bir patrondan daha fazlasıydı, Williams Racing ailesine katılan herkesin ve daha pek çok kişinin mentoru ve dostuydu."

"Onun için yarışmak ve geride bıraktığı bu inanılmaz mirasın küçük bir parçası olmak, bu takımın kalbinde ve ruhunda sonsuza kadar yaşayacak bu mirasın küçük bir parçası olmak gerçek bir onurdu. Huzur içinde yat Sir Frank. Her şey için teşekkürler."

Takım arkadaşı Nicholas Latifi ise, “Huzur içinde uyu Sir Frank Williams. Bu çok üzücü bir haber. Sporumuz ve takımımız için büyük bir kayıp. Adını temsil etmek benim için bir onur ve takımı tekrar yukarıya çıkarmak için çok çalışacağız." dedi.


Uzun yıllar takım için çalışan Ann Bradshaw, "Yarış dünyasındaki ailem her zaman Williams oldu, bu yüzden Frank'in vefat haberini duyduğum zaman hissettiğim üzüntüyü anlatamam." derken, Williams'ın Heritage bölümünde görev yapan eski F1pilotu Karun Chandhok da vefattan dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdi.


McLaren CEO'su Zak Brown, "Sporumuzun gerçek bir kahramanını ve bunun da ötesinde pek çok kişinin ilham kaynağını kaybettik." derken, McLaren'dan yapılan açıklamada, "McLaren'daki herkes, Sir Frank Williams'a saygılarını sunuyor."

"Tutku, yaratıcılık ve adanmışlığın somut hali olan, gerçek bir yarışçıydı. Çok sayıda sıkıntıya rağmen Sir Frank, müthiş bir ekip ve korkutucu bir rakip yarattı. Williams'ın adı Formula 1 tarihine kazınacak ve kaybı Formula 1 ve ötesindeki herkes tarafından hissedilecek." denildi.

Alpine Racing CEO'su Laurent Rossi yaptığı açıklamada, "Bugün sporun bir efsanesini kaybettik. Sir Frank Williams'ın adı sonsuza dek Formula 1 tarihine kazınacak ve hepimiz için bir ilham kaynağı olacak." dedi.

Sosyal medyadaki diğer mesajlar:


[Resim: 42920.004bc191.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
29/11/2021, 0:02

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Red Bull’a F1 ABD GP’si Sonrası Neden Ceza Kesildi? sadmin 0 36 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Carlos Sainz, Kimi Antonelli olayı sonrası birden fazla FIA cezası aldı sadmin 0 29 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Charles Leclerc, Ferrari’nin ABD GP’deki ‘riskli’ kararı sonrası korkusunu açıkladı sadmin 0 21 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1