Sebastien Ogier, Volkswagen Polo R aracına Dünya Ralli Şampiyonası'nda ilk zaferi bu hafta İsveç Rallisi'nde kazandırdı.
İsveç Rallisi'ni baştan sona lider götüren Ogier, bir ara Sebastien Loeb'den gelen baskıya çok iyi karşılık vererek ralliyi ilk sırada tamamlayan isim oldu. Ogier ayrıca güç etabını da kazandı ve İsveç'ten 28 puanla ayrıldı. Ogier ayrıca 2011 Fransa Rallisi'nde sonra ilk zaferini kazandı.
Bu sene katılacağı 4 ralliden ikincisine katılan Citroen sürücüsü Sebastien Loeb, bu hafta sonu açık bir şekilde Ogier'i takip eden ve ikinci sırada tamamlayan isim oldu. Loeb'i rahatsız eden kimse olmadı ve Fransız sürücü ilk ralliyi kazanmasının ardından İsveç'ten ikincilikle ayrıldı.
Bu arada İsveç'te ikinci kez bir İskandinav sürücü bu ralliyi kazanamadı. Daha önce sadece Sebastien Loeb, 2004'te bunu başaran isim olmuştu. Bu sene ilk 2 sırada Fransızların yer alması, İskandinav sürücülerin bu rallideki en başarısız sezonu oldu.
Norveçli Mads Ostberg, cuma günkü sorunları olmasaydı galibiyet mücadelesi verebilecek durumdaydı. Ancak cuma günkü sorunların ardından Ostberg ancak Jari Matti LAtvala'ya karşı üçüncülük mücadelesi verebildi ve bunu kazandı.
Kazasın bir ralli geçiren Latvala, Ostberg'in 6 sn arkasında 4. oldu. Evgeny Novikov 5. olacak gibi görünüyordu ancak rallinin bitmesine 3 etap kala kaza yaptı ve 10 dk kaybetti.