play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 198
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 176
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 136
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 104
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 79
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 21
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 20
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 13
#10 Pierre Gasly
Sıra 14| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 10
#14 Fernando Alonso
Sıra 16| Puanı 8
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 6
#30 Liam Lawson
Sıra 18| Puanı 4
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:374, Galibiyet:7
Mercedes | Sıra: 2
Puan:199, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 3
Puan:183, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:28, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:28, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:22, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:20, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 Avusturya GP 26 Haziran 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 23
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sainz: "Babamın aday olmamasına oğlu olarak sevindim, sürücü olarak üzüldüm"
27-06-2025, 00:30
sadmin
Patron
KONU:
199,946
MESAJ:
557,214
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Antonelli: "Eğer okulum...
Formula 1 Haberleri
Leclerc, 2026 aracı hak...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: "Perez'le a...
Formula 1 Haberleri
Sainz: "Babamın aday ol...
MotoGP
Quartararo: "Hollanda G...

Yorum: #1
Sainz: "Babamın aday olmamasına oğlu olarak sevindim, sürücü olarak üzüldüm"

[Resim: 53448.eb266537.f1tr.com]

Carlos Sainz Jr., babası Carlos Sainz Sr.’ın FIA başkanlığına adaylıktan vazgeçmesini, hem bir evlat hem de bir sürücü olarak farklı duygularla karşıladığını ifade etti.

İki kez Dünya Ralli Şampiyonu ve dört kez Dakar galibi olan Carlos Sainz Sr., FIA başkanlığı için uzun süredir kulislerde adı geçen bir isimdi. Ancak hafta başında yaptığı açıklamayla FIA başkanlık yarışına katılmayacağını duyurdu.

Carlos Sainz Jr., konuyla ilgili şunları söyledi: “Bir oğlu olarak üzülmedim. Ama bir motor sporları tutkunu olarak hayal kırıklığı yaşadım. Padokta birçok kişi babamın bu göreve aday olmasını ve spora neler katabileceğini görmeyi isterdi.”

"Onunla konuştuktan sonra, böyle bir görev için ne kadar hazırlık ve zaman gerektiğini gördüm. Dakar ve Ford’daki yükümlülükleri de göz önünde bulundurunca, şu anda aday olmaması mantıklı."

Carlos Sainz Sr. de yayımladığı açıklamada benzer gerekçelere yer verdi: “Uzun bir değerlendirme sürecinin ardından, mevcut koşulların adaylığım için uygun olmadığını fark ettim. Ayrıca, FIA başkanlığına aday olmak Dakar hazırlıklarımı ve Ford’a olan bağlılığımı olumsuz etkileyebilirdi. Bu nedenle bu süreci şimdilik bir kenara bırakma kararı aldım.”

Sainz Jr., gelecekte babasının tekrar aday olma ihtimali konusunda ise kapıyı tamamen kapatmadı: “Asla asla demeyin. Bence en doğru zaman şu andı, çünkü FIA’daki mevcut durum bir değişim için elverişliydi. Dört ya da sekiz yıl sonra aynı fırsat olur mu, bilmiyorum. Ama şimdilik ilgilenmediği kesin.”

Bu gelişme, FIA’ya yönelik artan şeffaflık talepleri ve sürücülerin yönetime dair eleştirilerinin gölgesinde yaşandı. Bugün FIA’nın ceza yönergelerini kamuoyuyla paylaşması ise, yönetimde şeffaflık sağlanması adına atılan önemli adımlardan biri olarak görülüyor.

Carlos Sainz Jr., bu konuda da düşüncelerini açıkça dile getirmişti: “Son yıllarda FIA ile sürücüler arasında yeterince açık bir iletişim olmadığını hissettik. Niyetler iyi olsa da, çoğu zaman fikirlerimiz dikkate alınmadı. Bazı geri adımlar ve düzeltmeler olumlu karşılandı ama bazen hiç dikkate alınmadığımızı da gördük. Bu yıl birçok açıdan hayal kırıklığıydı. Umarım bundan sonrası için daha iyi olur ve bugün yapılan basın açıklaması, bu yolda bir başlangıçtır.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
Bugün, 0:30

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Piastri, şampiyonluk yarışını “ya hep ya hiç” olarak görmüyor sadmin 0 19 Dün, 13:41
Son Mesaj: sadmin
  Carlos Sainz Sr, FIA başkanlığına aday olmayacağını açıkladı sadmin 0 37 Dün, 8:19
Son Mesaj: sadmin
  Aston Martin F1 sürücü akademisini resmen duyurdu, ilk üye Mari Boya sadmin 0 16 Dün, 7:54
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 3 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1