George Russell, yaz arasının ardından Zandvoort’ta yeniden piste dönmenin mutluluğunu yaşadığını ancak rüzgârlı hava koşullarının Mercedes’i zorladığını ifade etti.
Britanyalı pilot, pistin karakteristiği nedeniyle rüzgârın aracı diğer pistlere kıyasla daha fazla etkilediğini vurgularken, yarış temposunun ise fena görünmediklerini belirtti: “Buralarda olmak güzeldi açıkçası, birkaç haftalık aranın ardından yeniden sürmek harikaydı.”
“Koşullar herkes için oldukça zorluydu. Çok rüzgârlıydı ve bu pistte çok sayıda 180 derecelik viraj var. Bu nedenle rüzgârın etkisi Silverstone gibi pistlere kıyasla daha fazla hissediliyor. Umuyorum söylediklerim biraz olsun anlam ifade ediyordur."
"Ön gruba yakınlığımız belki istediğimiz gibi değil ama yarış tempomuz fena görünmüyor; alışıldık grubun içindeyiz."
Mercedes’in bu hafta sonu kiminle rekabet edeceği sorulduğunda Russell, Aston Martin’in formunun şaşırtıcı şekilde geri döndüğünü söyledi: “Son birkaç yarış gerçekten şaşırtıcıydı. Aston Martin kötü bir form grafiğindeydi ancak Macaristan’da çok güçlüydüler ve iyi bir sonuç aldılar."
"Burada da hızlı görünüyorlar. Ferrari bugün çok geride görünüyordu ama bu hızla değişebilir. Aynı şekilde Max de Macaristan’da zorluk yaşadı ama bu onun için istisnai bir durumdu. Şu an için Aston, Max ve bizler arasında bir mücadele gibi görünüyor ama eminim Ferrari de karışacaktır.”
tr.motorsport.com