Yamaha'nın rekabet gücü eksikliği ve Quartararo'nun son dönemdeki mücadeleleri Fransız'ın sabrını ve motivasyonunu test ediyor
Fabio Quartararo, Phillip Island hafta sonuna güçlü başladı ve M1'iyle sıralama turlarında rekor kırarak pole pozisyonunu aldı.
Yamaha'nın nispeten düşük yarış temposu nedeniyle onun podyum mücadelesinde yer alması beklenmese de, Quartararo yarışta ilk 10'da kalmayı başaramadı ve yarışı 11. sırada tamamladı.
Honda, yaz tatilinden bu yana büyük bir ilerleme kaydetmiş olsa da, Yamaha rakibinin gelişimini yakalayamadı ve bunun yerine 2026 için yeni V4 motosikletinin geliştirilmesine odaklandı.
MotoGP'nin 22 yarışlık takviminin sürücüler üzerinde etkili olup olmadığı sorulduğunda, Quartararo durumunu pistteki rekabet eksikliğinin zorlaştırdığını söyledi.
Quartararo, "Zihinsel olarak, iyi sonuçlar aldığınızda sorun yok, ama şu anda yaptığımız şey bence zor."
"Tabii ki motive durumdayım çünkü hızlı olmak istiyorum. Ama istediğiniz sonuçlar gelmediğinde, sadece eve gitmek istiyorsunuz."
"Şu anda ise iş daha çok iyi antrenman yapmak, yarışı olabilecek en iyi şekilde bitirmek ve tabii ki hazır olmaya çalışmak üzerine."
"Özellikle önümüzdeki dört günü sabırsızlıkla bekliyorum; yarıştan biraz uzaklaşabileceğim. Buna gerçekten ihtiyacım var."
"Sepang sevdiğim bir pist, ama yaşananları biraz unutup sadece kendime odaklanmaya çalışıyorum."
Quartararo, pazar günkü yarışta hız eksikliğine dair net bir açıklaması olmadığını söyledi.
"Gerçekten garip."
"Dürüst olmak gerekirse, bu tür bir yarış beklemiyordum. Hızımın iyi olduğunu biliyorum, ama pistte hissettiğim farkın neden bu kadar fazla olduğunu bilmiyorum."
"Yarış boyunca hiçbir turda hızlı olamadığımı gördük. Ne olduğunu gerçekten bilmiyorum. Motosikleti durduramıyordum, hızı gerçekten koruyamıyordum."
"İlk antrenmanda, orta sertlikte arka lastikle bile rekabetçi ve hızlı hissediyordum. Ama pazar günü hiç iyi hissetmedim, bakalım takım buna ne diyecek."
tr.motorsport.com