Lando Norris’in annesi Cisca Wauman, oğlunun Formula 1 şampiyonluğunun ardından verdiği samimi tepkisiyle kutlamalara damga vurdu.
McLaren pilotu, sezonun Abu Dabi Grand Prix’sinde üçüncü sırada finiş görerek kariyerinde ilk kez Formula 1 dünya şampiyonu oldu.
Norris, 2025 sezonunun büyük heyecana sahne olan finalinde şampiyonluğu garantilemek için ilk üçte yer alması yeterliyken, bu hedefini başarıyla gerçekleştirdi.
26 yaşındaki pilot, Büyük Britanya’nın 11. Formula 1 dünya şampiyonu olurken, McLaren adına ise 2008’de Lewis Hamilton’dan bu yana şampiyonluk kazanan ilk isim oldu.
Norris’in annesi, oğlunun çocukluk hayalini gerçekleştirdiği anın ardından yaşanan duygusal kutlamaların merkezindeydi.
Sky Sports F1’e konuşan Wauman, “Duygusal olarak çok yoruldum ama çok mutluyum,” ifadelerini kullandı.
“Yarış bitene kadar hiçbir şey belli olmuyor. Bizi aşağıya çağırıyorlardı çünkü ben ve Adam ayrı bir odada oturuyorduk, yarışın bitimine 10 tur kala bizi çağırdılar.
“Yarış bitmemişti! Bizi nasıl çağırırlar? Ama işte buradayız!”
Sezonun Katar ve Abu Dabi’deki son iki yarışı arasındaki haftasını anlatan Wauman, “Çok basitti,” dedi.
“İngiltere’ye eve döndük. Biraz çamaşır yıkadım, bahçeyle ilgilendim ve çarşamba günü torunumun okulundaki doğum oyunu gösterisini izlemeye gittim.
“Perşembe günü tekrar uçağa bindik, yani oldukça kafa karıştırıcı bir haftaydı. Çok kısa bir haftaydı ama o turlar, bitmek bilmedi.”
Oğluyla nasıl kutlama yapacağı sorulduğunda ise, “Planın ne olduğunu bilmiyorum,” yanıtını verdi.
“Genelde sessizce otele dönerim, kitabımı okumaya başlarım ve aynı şeyi yapmayı planlıyordum. Ne olacağını bilmiyorum!”
Yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton’ın Norris’i tebrik ettiği anların kendisine gösterilmesi üzerine ise, “Bu çok özel,” dedi.
Norris’in babası Adam Norris ise Sky Sports F1’e, “Kendi başıma, sessiz bir odada oturdum, oldukça rahattım! Son tura kadar dışarı çıkmadım.
“Harika, çok güzel bir his. Dünya şampiyonu.”
Norris’ten “Bu şampiyonluk annem ve babam için” mesajı
Başarısı hakkında değerlendirmede bulunan Norris, “Bu yıl en iyi performansımı en çok ihtiyaç duyduğumda, sezonun ikinci yarısında biraz gerideyken gösterdim. En iyimi o zaman ortaya koydum, kendimi en çok o zaman gösterdim,” dedi.
“Ailem burada, kız arkadaşım burada, onları utandırmak istemezdim. Onları mutlu etmeyi başardığım için gururluyum.
Bu şampiyonluk annem ve babam için, bana bu hayali kovalamam için izin verdiler.”
trf1.net