play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 186
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 176
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 137
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 111
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 94
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 71
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 48
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 21
#31 Esteban Ocon
Sıra 10| Puanı 20
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 16
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 14| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 16| Puanı 6
#30 Liam Lawson
Sıra 17| Puanı 4
#14 Fernando Alonso
Sıra 18| Puanı 2
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:362, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 2
Puan:165, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:159, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:144, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:54, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:28, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:26, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:16, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 9
Puan:16, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 Kanada GP 15 Haziran 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 23
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piastri: "Norris de ben de şampiyonluk için takımı zor durumda bırakacak karakterde değiliz"
30-05-2025, 23:30
sadmin
Patron
KONU:
199,404
MESAJ:
556,543
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Tsunoda: "Bir anda tüm ...
Formula 1 Haberleri
2025 İspanya GP sonrası...
Formula 1 Haberleri
Vasseur: "Yarış için sı...
Formula 1 Haberleri
Piastri, İspanya GP'nin...
Formula 1 Haberleri
Red Bull, sert lastikle...

Yorum: #1
Piastri: "Norris de ben de şampiyonluk için takımı zor durumda bırakacak karakterde değiliz"

[Resim: 52450.74bdcad8.f1tr.com]

McLaren pilotları Oscar Piastri ve Lando Norris, İspanya Grand Prix'sine sadece üç puan farkla giriyor. Ancak Piastri, şu aşamada takım emrine gerek olmadığını düşünüyor.

Oscar Piastri, Max Verstappen'in Suzuka ve Imola'daki galibiyetleri arasında arka arkaya üç yarış kazanarak şampiyona sıralamasında takım arkadaşı Lando Norris'i geçmişti.

Ancak Norris'in Monako'daki galibiyetiyle İngiliz pilot zirveye daha da yaklaştı ve Piastri şu anda takım arkadaşının yalnızca üç puan önünde bulunuyor. Verstappen ise 136 puanla onları takip ediyor.

Geçtiğimiz sezon McLaren, Verstappen'e en yakın rakip olan Norris'e takım içinde yeterli desteği vermekte geç kalmıştı. Bu da özellikle Macaristan ve Monza'daki bazı kritik anlarda gerilim yaratmıştı.

Bu yıl şartlar biraz daha farklı olsa da, Piastri her iki pilotun da bu olasılığı önceden gördüğünü ve buna göre hazırlandığını vurguladı.

[Resim: 52451.588fee85.f1tr.com]

Piastri, "Sezona başlarken kişisel hedeflerimizin takımın hedefleriyle birebir örtüşmesinin imkânsız olduğunu biliyorduk."

"Ama bu konuda hep çok açık olduk. Geçen yılki sezon sonundan sonra 2025'e güçlü bir araçla girersek böyle bir senaryonun yaşanabileceğini biliyorduk. Bence bunu konuşarak çok iyi yönettik."

"Ne ben ne de Lando, takımı zor durumda bırakacak ya da sportmenlik dışı bir şey yapacak karakterde değiliz. Elbette her hafta sonu birbirimizi geçmek istiyoruz ama asla geri dönülemez hasarlar yaratmayacağız."

"Çünkü bunu sadece tek bir şampiyonluk şansı olarak görmek istemiyoruz. McLaren ile bu yılın ötesinde de uzun vadeli bir geleceğimiz var. Her yıl şampiyonluk için mücadele etmek istiyoruz. Bu yüzden, bir şampiyonluk kazanmak için her şeyi yerle bir etmek pek akıllıca olmaz." dedi.

[Resim: 52452.4c755364.f1tr.com]

Bu açıklamalar, McLaren tarihindeki unutulmaz rekabetlerden biri olan Senna-Prost dönemini hatırlatıyor.

1988 ve 1989'da takıma iki şampiyonluk kazandıran bu ikili, sezon sonunda birbirleriyle konuşmayacak kadar düşman hale gelmişti. O dönem yaşanan iç savaş, hem pilotların hem de takımın hedeflerine ciddi zarar vermişti.

Benzer şekilde, 2016 İspanya GP'sinde Hamilton ve Rosberg'in ilk turda çarpışarak yarış dışı kalması ya da 1986-1987'de Williams'ın Piquet-Mansell çekişmesi nedeniyle şampiyonlukları kaçırması, takım içi mücadelelerin nasıl riskler barındırdığını gözler önüne seriyor.

McLaren, geçen yıl 1998'den bu yana ilk kez takımlar şampiyonluğunu kazandı. Bu yıl hedef, 2008'den beri kazanılamayan pilotlar şampiyonluğu. Bu yüzden Woking ekibi, iki pilot arasında olası bir gerginliğin bu hedefi tehdit etmesini istemiyor.

[Resim: 52453.3998824e.f1tr.com]

Piastri, "Pilotlardan biri için matematiksel olarak şampiyonluk imkânsız hale gelirse, o zaman belki takım emri verilebilir."

"Ama şu an ikimiz de bu şampiyonluk için mücadele etmek istiyoruz. İleride şartlar değişirse belki durum değişir, ama bu da pek yakında olacak gibi görünmüyor." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
30/05/2025, 23:30

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Vasseur: "Yarış için sıralama turlarını feda ederek doğru mu yaptık bilmiyorum" sadmin 0 8 9 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Piastri, İspanya GP'nin ardından Senna'nın rekorunu egale etti sadmin 0 7 11 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Stroll, sinir krizi geçirdiği için mi İspanya GP'ye katılmadı? sadmin 0 19 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1