Ferrari Takım Patronu Frederic Vasseur, Charles Leclerc’in elde ettiği podyumun önemine dikkat çekti
Monako’dan sonra Barselona’da da podyuma çıkan Leclerc, Ferrari’ye moral olurken, takım stratejileri yine tartışma konusu oldu.
Sky Sport F1’e konuşan Vasseur, tüm bunlar hakkında yorum yaparken, sözlerine Verstappen-Leclerc temasıyla başladı: “Temas hakkında bir şey düşünmüyorum. Max, güvenlik aracının ardından son virajdan çıkarken aracın kontrolünü kaybetti çünkü sert lastikleri ısıtmak çok zor. Sonra düzlükte biri sağa, diğeri sola doğru yirmi santimetre oynadı. Bu tür temaslara bakarsak, hepsini değerlendirmemiz gerekir ve o zaman Kanada’ya kadar burada kalırız.”
Leclerc’in podyuma ulaşmasında, güvenlik aracının devreye girmesi belirleyici oldu.
Vasseur bu durumu şöyle açıkladı: “Neden orta lastiklerde zorluk yaşayıp yumuşaklarda daha iyi olduğumuzu anlamak zor. Bu durum bizim kadar diğer takımlar için de geçerliydi. Yumuşak lastiklerde tempomuz daha istikrarlıydı. Sonunda güzel bir podyum oldu çünkü güvenlik aracı olmasa dördüncü olacaktık. Max’in elinde yumuşak lastik yoktu, sert lastik taktı ve biz de bunu fırsata çevirdik. Sıralama turlarını feda ettik, stratejimiz başından belliydi. Orta lastiklerden daha fazlasını bekliyorduk ama olmadı.”
Vasseur, Leclerc’in takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın yarış performansını da değerlendirdi.
“Lewis’in yarışı son bölüme kadar iyiydi. O ana kadar iyi bir temposu vardı. Fakat son stintte bir sorun yaşadı. Dengeden çok şikâyetçiydi, oysa ilk iki stintte her şey gayet iyiydi. Muhtemelen araçta bir şey oldu. Yine de bizim için iyi puanlar getirdi.”
İmola, Monaco ve Barselona’dan oluşan Avrupa üçlemesini değerlendiren Vasseur, takımı adına memnuniyetini gizlemedi: “Bu üç yarışlık dönem bizim için iyi geçti. Miami ve önceki yarışlara göre büyük bir ilerleme kaydettik. İmola’da sıralamalarda zorlandık ama yarışta iyiydik. Monako’da zaten güçlüydük. Burada ise sıralamayı feda ettik ve yarışta güçlü olmaya çalıştık. Stratejinin doğru olup olmadığını bilmiyorum ama sonunda podyumdayız ve şampiyonada ikinciyiz. Şimdi bir sonraki yarışa odaklanıyoruz.”
Ferrari takım patronu, kalan 15 yarışta hedeflerinin net olduğunu da vurguladı: “Hedefimiz yapabileceğimizin en iyisini yapmak. Geçen yıl da aynı şeyi yaptık, bu yıl da öyle olacak. Önümüzde hâlâ 15 yarış var. McLaren ile aramızdaki fark çok büyük olsa da bu farkı kapatmaya çalışacağız. Gelişmeye devam edeceğiz.”
tr.motorsport.com