WRC sürücüleri Mads Ostberg ve Martin Prokop, 2017 Dünya Ralli Şampiyonası'nda M-Sport'un hazırladığı 2017 model Ford Fiesta WRC araçlarıyla mücadele edecekler.
Geçen sene M-Sport sürücüsüyken klasmanda 7. olan Ostberg, Sebasitien Ogier ve Ott Tanak'ın M-Sport ile anlaşmalarının ardından boşta kaldı.
Sezonun ilk mücadelesi Monte Carlo Rallisi'ni kaçıracak olan Ostberg, bir sonraki yarış İsveç Rallisi'nden itibaren ailesi tarafından desteklenen Adapta ile mücadele edecek. Ostberg daha önce 2007, 2010 ve 2012'de aynı isimde takımlarla mücadele etmişti.
Ostberg, Monte Carlo'yu kaçırmasının ardından Meksika Rallisi hariç diğer tüm rallilere katılacak. O hafta baba olacağı için mücadeleye katılmayacak.
Motorsport.com'un kardeş sitesi Autosport'a konuşan Morten Ostberg "Önümüzdeki sezonla ilgili gerçekten heyecanlıyız. Mads, İsveç'te M-Sport Ford aracında olacak. Bunu doğrulayabilirim."
"2017 Fiesta aracını iki kez test etti ancak İsveç'ten önce daha fazla test edecek. Geçmişte Mads'in İsveç'te neler yapabileceğini gördük. Bu yüzden onun yeni araçta olması önemliydi." dedi.
Ostberg'e uzun süre bağımsız mücadele eden Martin Prokop eşlik edecek.
Bağımsız olmalarına rağmen Ostberg ve Prokop M-Sport altında mücadele edecekler çünkü 2017 araçları sadece fabrika takımları tarafından kullanılabiliyor.
tr.motorsport.com