play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 87
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocon, Force India'da Perez ile neden bu kadar sık temas yaşadığını anlattı
19-01-2026, 17:57
sadmin
Patron
KONU:
207,039
MESAJ:
564,869
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Max Biaggi: "Marco Bezz...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 Formula 1 Kurallar...
Formula 1 Haberleri
Haas yeni ön kanat üzer...
Formula 1 Haberleri
Verstappen'in yeni şef ...
Formula 1 Haberleri
Audi'nin 2026 takım kıy...

Yorum: #1
Ocon, Force India'da Perez ile neden bu kadar sık temas yaşadığını anlattı

[Resim: 63116.e3e28569.f1tr.com]

Esteban Ocon, Force India'da Sergio Perez ile takım arkadaşı olduğu dönemde 'hatalar yaptığını' kabul ederken, ikili arasındaki rekabetin birçok kazaya yol açtığını itiraf etti.

Manor'da dokuz yarışlık kısa bir maceranın ardından Formula 1'deki ilk tam sezonuna giren Esteban Ocon, 2017’de henüz 20 yaşındaydı ve kendini kanıtlama baskısı altındaydı.

Mercedes'in desteklediği genç pilot, yedinci F1 sezonuna giren ve daha önce altı podyum elde etmiş Sergio Perez'in takım arkadaşı olmuştu.

Ocon, F1'in Off The Grid serisindeki son videosunda bu dönemi şöyle anlattı: "Evet, üzerimde büyük bir baskı vardı çünkü çok tecrübeli biriyle yarışıyordum: Checo'yla."

"Checo orta sıralarda çok istikrarlı puanlar alan bir pilottu – muhtemelen en istikrarlısıydı."

Force India için iyi sonuçlar alma potansiyeli vardı; zira VJM10, genel anlamda dördüncü en hızlı araçtı. Ancak yaşanan birçok olay takıma ciddi puan kaybına mal oldu. Bakü'de iki araç da ilk beşte giderken Ocon, Perez'i duvara sıkıştırdı. Spa-Francorchamps'ta ise bu kez Perez, La Source'tan Eau Rouge'a iniş sırasında iki ayrı olayda takım arkadaşını iç duvara doğru zorladı.

Bu durum, hayal kırıklığı yaşayan Ocon'un yarış sonrası sert açıklamalar yapmasına neden oldu. Fransız pilot o gün basına şu sözleri söylemişti: "Ölmek mi istiyor bilmiyorum. Bugün çok fazla puan kaybettik. Gereksiz yere büyük riskler aldık. Hayatımızı boşuna riske attık."

Gerilim 2018'de de sürdü. Singapur Grand Prix'sinin startında iki Force India'nın çarpışması sonucu Ocon duvara girdi ve takım, kazanın sorumlusu olarak Perez'i gösterdi.

Ocon, geriye dönüp baktığında bu çok sayıdaki teması kendi aceleciliğiyle ilişkilendiriyor.

"2017'de ilk yarışta açıkçası çok geriden başladım."

"Ama sonrasında iyi bir şekilde toparladım ve arayı kapattım. Ardından birbirimize çok yakın yarışmaya başladık. Bazı anlar oldu ki hatalar yaptım; bazı anlarda ise bunun tamamen benim hatam olduğunu düşünmüyorum."

"Çok gençtim, tecrübesizdim. Kendimi göstermek, neler yapabileceğimi insanlara kanıtlamak istiyordum."

"O dönemde sadece sert bir şekilde yarışıyorduk ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorduk. O yıl bu kadar çok puan toplamamızın sebeplerinden biri de buydu; çünkü birlikte gerçekten iyi yarışıyorduk."

"Değiştirmek isteyeceğim şeyler elbette var. Örneğin Spa. Bu tür anlar yaşanmamalıydı. Takıma puan kaybettirdi."

"Kariyerim boyunca hatalar yaptım, pistte yapmamam gereken şeyler oldu. Ama bunlardan ders alıyorsunuz. Hepimiz hata yaparız; önemli olan bunların üstesinden nasıl geldiğiniz."

"O zamanlar yarışa bakışım böyleydi. Benim için pist her şeydi. Hâlâ pistin en önemli şey olduğuna inanıyorum ama bazı şeyler farklı şekilde de gelişebilirdi. O dönemde Checo'ya duyduğum saygı – ki hâlâ duyuyorum – göz önüne alındığında, işlerin farklı gitmesini tercih ederdim."

[Resim: 63117.9ef5a05d.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
2 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Cadillac ile ilk turlarını atan Perez: "Motor sporları tarihinin bir parçası olmak duygusaldı" sadmin 0 89 17/01/2026, 23:50
Son Mesaj: sadmin
  Lawson yeni Racing Bulls rolünü anlattı: “Yaklaşımım değişmeyecek” sadmin 0 80 17/01/2026, 23:37
Son Mesaj: sadmin
  Damon Hill, Ferrari’den Gelen Cömert Teklifi Neden Reddettiğini Açıkladı sadmin 0 97 16/01/2026, 8:23
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 19 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1