Haas pilotu Esteban Ocon, yaz arasından bu yana takımın performansını, Singapur pistine dair beklentilerini ve Mugello’da Romain Grosjean’ın yeniden Formula 1 aracına çıkmasını değerlendirdi.
Ocon, yaz arasının ardından güçlü bir Zandvoort geçirdiklerini hatırlatarak, “Kalite olarak sıralama pek iyi değildi ama yarışta aracın temposu çok iyiydi ve güçlü pozisyonlara geri dönmeyi başardık. Ancak sonrası bizim için daha zordu. Bakü ve Monza gibi pistlerde belirli alanlarda çok fazla zaman kaybettik.” dedi.
Fransız pilot, Singapur için daha iyimser konuşarak, “Burada bu araçtan daha fazla performans almayı umuyorum. Özellikle sevmemiş olduğum son sektör kaldırıldıktan sonra pistle aram çok daha iyi."
"Yıllar içinde burayı daha fazla sevmeye başladım ve artık gelmekten keyif alıyorum. Ayrıca buradaki destek de oldukça özel hissettiriyor.” ifadelerini kullandı.
Pistin karakteristiğinin Haas için daha uygun olabileceğini belirten Ocon, “Genelde en çok kaybettiğimiz yer düzlükler oluyor, burada ise düzlük az. Çıkışlarda ve düşük hızlarda fena değiliz. Ama rekabet çok yakın olacak gibi görünüyor."
"Havanın nasıl olacağı da çok önemli. Hangi seansların kuru olacağı ve özellikle kritik seansların kuru geçip geçmeyeceği sonucu belirleyebilir. Fırsat çıkarsa iyi değerlendirmek istiyoruz.” dedi.
Mugello’da düzenlenen Haas aile gününde Grosjean’ın beş yıl aradan sonra yeniden F1 aracına çıkmasına da tanıklık eden Ocon, günün kendisi için çok özel geçtiğini söyledi.
“Harikaydı. Çalışanların büyük çoğunluğu oradaydı, herkes Romain’in yeniden direksiyona geçtiğine tanıklık etti. Kazadan beş yıl sonra onu pistte görmek çok mutluluk vericiydi. Hiçbir şey kaybetmemiş, direksiyonun başına geçtiği anda hızını gösterdi."
"Direksiyon üzerindeki tüm detaylara hâlâ hâkimdi. Çok duygu dolu bir gündü. Haas küçük bir takım ama çok büyük bir aile gibi. Romain de bu takımın başlangıcında yer almıştı. Takımın onu unutmaması ve bu şekilde bir geri dönüş yaşatması gerçekten çok özeldi.”
tr.motorsport.com