Marc Marquez'in üç hafta sonra yapılacak Portekiz Grand Prix'sinde yer alma ihtimali düşük görünürken, Ducati'nin Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK) sürücüsü Nicolo Bulega’ya MotoGP’de yarışma şansı vermeyi düşündüğü belirtiliyor.
Nicolo Bulega, bu yıl mayıs ayında Ducati ile iki yıllık bir sözleşme imzalamış ve hem WSBK sürücüsü hem de MotoGP test sürücüsü olarak görevlendirilmişti. Bu anlaşmada, 2027'de MotoGP'de kullanılmaya başlanacak Pirelli lastikleri konusundaki deneyiminin de etkili olduğu biliniyor.
Bu durumun yanı sıra MotoGP'nin resmi doktoru Ángel Charte'nin, Marquez'in Portekiz'de yarışmasının 'çok zor' olacağını söylemesi, Bulega'nın Ducati için alternatif bir seçenek olabileceği yönündeki spekülasyonları artırdı.
Ducati takım menajeri Davide Tardozzi, DAZN'e yaptığı açıklamada, Marquez'in büyük olasılıkla Portimao'da olmayacağını belirtti.
"Onun yılın son yarışı olan Valensiya'da olmasını isteriz, ancak bunun mümkün olup olmadığını anlamak için önce tıbbi kontrolden geçmesi gerekiyor. Eğer orada olamayacaksa, bu da sorun değil."
Bu açıklama, Ducati'nin Marquez'in MotoGP motosikletine 2026 Şubatındaki Sepang testlerine kadar dönmemesi ihtimalini de kabul ettiğini gösteriyor.
Bulega'nın Portimao'da Marquez'in yerini alacağı yönündeki söylentiler hakkında konuşan Tardozzi, şunları söyledi: "Bu bir olasılık."
"Nicolo şu anda Jerez'de WSBK dünya şampiyonluğu için mücadele ediyor; dikkatini dağıtmamalı. Bundan sonra onun Portimao'da MotoGP'de ilk kez yarışma olasılığını değerlendireceğiz."
tr.motorsport.com