play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 225
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toprak Razgatlıoğlu: "Yeniden dünya şampiyonu olmak istiyorum"
04-12-2023, 00:09
sadmin
Patron
KONU:
205,997
MESAJ:
563,792
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Marc Marquez MotoGP gel...
MotoGP
2027 Honda MotoGP motos...
MotoGP
Ducati’nin Alex Marquez...
Formula 1 Haberleri
Villeneuve, Lando Norri...
Formula 1 Haberleri
Wolff, 2026 araçları iç...

Yorum: #1
Toprak Razgatlıoğlu: "Yeniden dünya şampiyonu olmak istiyorum"

[Resim: 51221.83167ba3.f1tr.com]

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda yeniden zirvede yer alarak yeni takımına da ilk şampiyonluğunu kazandırmak istiyor.

Razgatlıoğlu, 7 birincilik, 20 ikincilik, 6 üçüncülük elde ederek, sezonu 552 puanla Alvaro Bautista'nın ardından 2. olarak tamamladı.

4 sezondur mücadele ettiği Pata Yamaha Prometeon Takımı'ndan ayrılan Razgatlıoğlu, 2 yıllığına Rokit BMW Takımı'yla anlaştı.

Razgatlıoğlu, yeni sezonda takımına ilk şampiyonluğunu kazandırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

"UMARIM İYİ BİR SEZON GEÇİRİRİZ"

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya şampiyonluğu hedefiyle başladığını sezonu 2. sırada bitirdiğini söyledi.

Sezon içinde talihsiz anlar yaşadığını, lastik patlaması ve başka sporcunun çarpmasıyla yarış dışı kaldığını, puanlar kaybettiğini, bunun da şampiyonluğu etkilediğini belirten Razgatlıoğlu, BMW ile 2 sezon anlaşma imzaladıklarını kaydetti.

Razgatlıoğlu, BMW'nin, motosiklet branşında dünya şampiyonluğunun olmadığını dile getirerek, "Elimizden geleni yaparak inşallah bu şampiyonluğa ulaşmaya çalışacağız. En büyük hedefim; şampiyon olmamış bir takımı, markayı şampiyon yapmak. İnşallah adım adım ilerleyerek bu şampiyonluğu elde ederiz. Bu şampiyonluğu elde edersem çok mutlu olacağım. Şampiyon olmamış takımı şampiyon yapmak gerçekten zor bir şey. BMW ile neden olmasın diyerek böyle bir yolculuğa atıldık. İnşallah güzel bir sezon geçiririz ve sonunda da şampiyonluk yaşarız." ifadelerini kullandı.

Takımın, motosikleti geliştirmek için ellerinden gelenin fazlasını yaptığını vurgulayan Razgatlıoğlu, motivasyonunun zirvede olduğunu dile getirdi.

"KARİYERİMİN EN BÜYÜK İŞİ OLUR"

Yamaha ile 4 sezon büyük bir serüven yaşadıklarını, 2021'de dünya şampiyonu olduklarını anımsatan Razgatlıoğlu, şöyle devam etti:

"2023'e bakıldığı zaman gerçekten büyük motivasyonla yarışmıyorduk çünkü artık Yamaha'da 3. olduğumda da çok seviniyorlardı, daha öncesinde 3.'lüğe üzülen bir takımdık. Onlar da biraz motivasyonu kaybetti diyebilirim şampiyonluktan sonra. Her şeye, şampiyonluğa aç bir takıma gidiyorum. O yüzden herkesin motivasyonu çok yüksek. Herkes burada elinden gelenin fazlasını yaparak büyük şeyler başarmak istiyor, bunun en başında ben varım. Tekrar dünya şampiyonu olup hiçbir dünya şampiyonluğu olmayan markayı şampiyon yapmak istiyorum."

Razgatlıoğlu, rakipleri Jonathan Rea ve Alvaro Bautista'nın da yarışmaya devam ettiğini dile getirerek, "Jonathan Rea, benim koltuğum olan Yamaha'ya geçti. Böyle de bir değişiklik var. Şu anda herkeste Superbike'da sezonun içinde acaba neler olacak düşüncesi oluştu. Bizimki biraz daha iddialı geçiş oldu BMW'ye çünkü başarısı olan bir marka değil. Biz de markayı başarılı yapmak için böyle cesur bir değişime girdik. Bu markayla dünya şampiyonu olmak kariyerimin en büyük şampiyonluğu olacak diye düşünüyorum. Uzun iki senemiz var. Sezon içerisinde aksilikler olabiliyor, her şey istediğiniz gibi gitmiyor ama inanıyorum ki güzel bir başlangıç yapıp şampiyonluk mücadelesi vereceğiz." şeklinde konuştu.

Yeni sezon hazırlık sürecine başladıklarını, salonda çalıştıklarını aktaran Razgatlıoğlu, havaların ısınmasıyla piste çıkacaklarını sözlerine ekledi.

spxx



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
04/12/2023, 0:09

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Alp Aksoy, 2025 F4 Formula Trophy Şampiyonu oldu! sadmin 0 109 15/12/2025, 0:13
Son Mesaj: sadmin
  Alp Aksoy Formula Trophy BAE Şampiyonu Oldu sadmin 0 82 14/12/2025, 20:50
Son Mesaj: sadmin
  Toprak Razgatlıoğlu’nun Ayrılığı Sonrası BMW’den İddialı WorldSBK Açıklaması sadmin 0 162 06/12/2025, 1:07
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1